Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ





Αμετανόητη είναι πάντα, τόσο η ψυχή όσο και η φωνή του κεφαλαίου.



Την ανάγκη δημιουργίας «επιχειρήσεων - εθνικών πρωταθλητών»(!!!) , οι οποίες θα προκύψουν από την ανασυγκρότηση προβληματικών επιχειρηματικών κλάδων και θα είναι σε θέση να βγουν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, θεωρεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας προϋπόθεση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Προς επιβεβαίωση η Τράπεζας Πειραιώς προχωρεί σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και σε έκδοση ομολογιακού δανείου.




Με άλλα λόγια η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου με όλα όσα συνεπάγεται στην καταστροφή χρήσιμων παραγωγικών δυνάμεων και πέταγμα στην ανεργία, εκατομμυρίων εργαζομένων, μικρομεσαίων και αγροτών, είναι το όνειρο του κεφαλαίου, είναι η λύση του για τα δικά του αδιέξοδα. Αδιέξοδα που προήλθαν ακριβώς από την εφαρμογή της ίδιας «λύσης» σε κάθε προηγούμενη περίοδο κρίσης του κεφαλαίου.



Αενάως θα αναπαράγονται οι κυκλικές - περιοδικές κρίσεις, θα οξύνεται η γενική κρίση του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, θα καταστρέφονται λαοί και παραγωγικές δυνάμεις που με ιδρώτα και αίμα αναπτύχθηκαν για να στριμώχνονται όλα στη μοναδική λύση που έχει το κεφάλαιο για την κρίση: στην εφαρμογή ίδιας πολιτικής συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης που φέρνει μεγαλύτερη κρίση.



Οι λαοί όμως και η εργατική τάξη δεν έχουν κανένα λόγο να υιοθετούν τη λογική του κεφαλαίου. Έχουν τη δική τους λογική που θέλει την απελευθέρωση των εργαζομένων και των παραγωγικών δυνάμεων από τις στενές, εκμεταλλευτικές, καταστροφικές και αδιέξοδες καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις. Κοινώς έχουν την η κοινή λογική που θέλει ανατροπή του καπιταλισμού και εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού. Ατσάλινη νομοτέλεια.






6 σχόλια:

  1. Ο Eλληνικός Λαός δεν θα Eπιτρέψει το Tέταρτο Mνημόνιο, Θα τους σταματήσει στις προσεχείς Eκλογές. Θα ψηφίσει Aνατροπή, Eλπίδα και Yπερηφάνεια, Θα ψηφίσει Aριστερά». ... KAI ΘA AKYPΩΣH TA AΛΛA TPIA MNHMONIA TA OΠOIA EINAI: ANTIΣYNTAΓMATIKA, ANTEΘNIKA KAI NOMIKA/ΠOΛITIKA ΠAPANOMA ! AYTO EINAI YΠOXPEΩΣH AΠENANTI ΣTO MEΛΛON THΣ XΩPAΣ KAI TOY EΛΛHNIKOY ΛAOY/EΘNOYΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εργολαβια το σχολιο βλεπω,γιατι το ειδα και στις Αντιγειτονιες.Πιθανον τ αμολυσες κι αλλου κι απαντησεις δε διαβαζεις,οποτε...Την καλησπερα μου και νασαι γερος(ο τονος στο ομικρον) φιλε Στεργιο. Βαγγελης,αλλοιως Πλεμπας.

      Διαγραφή
    2. Για ποιες εργολαβίες και ποιες Αντιγειτονιές μιλάς φίλε Πλέμπα; Δεν έχω ιδέα γι αυτά που λες…. Δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα, αν κάποιοι το παίρνουν χωρίς να το ξέρω και το αναδημοσιευόμουν χωρίς να μου το πουν, δεν φταίω εγώ. Τι θα πει δεν διαβάζω απαντήσεις; Ποιες απαντήσεις;

      Υ.Γ. Ήρθα στο Αγ. Πνεύμα για καφέ αλλά δεν σε γνώριζαν αυτοί που ρώτησα εκεί στην πλατεία για να τα λέγαμε και από κοντά…

      Διαγραφή
    3. Συγγνωμη,ισως ειναι το υφος μου που ξενιζει,μα το σχολιο μου δεν αφορα εσενα αλλα τον πρωτο(αριστερο) σχολιαστη που το εχει copypaste και στο blog αντισταση στις γειτονιες του κκε μλ.Εσενα αφορα η καλησπερα μου και πες μου μονο αν μπορω να σου στειλλω στοιχεια(τηλεφωνο,ονοματεπωνυμο κλπ),μεσω σχολιου,γιατι δεν ξερω απο μειλ και φατσοβιβλιο που λενε,τα οποια δεν θα δημοσιευτουν.Οχι πως φοβαμαι,τι εργατης θαμαι. Πλεμπας.







      9αριστερος

      Διαγραφή
  2. «ΕMEIΣ, H APIΣTEPA, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε Περήφανοι για Aλλα Πλεονάσματα. Για το Πλεόνασμα μας σε Aγώνες. Για το Πλεόνασμά μας σε Aγωνιστές που Eδωσαν AKOMA και τη Zωή τους για την Yπόθεση TOY ΛAOY. Για το Πλεόνασμά μας σε Aλήθειες. Για το Πλεόνασμά Mας στις Mάχες KATA των Mνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη Xώρα μας, Nτόπιους και ξένους».

    Αυτό Aνέφερε ο Aρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης !!! ETΣI EINAI KAI OXI AΛΛOIΩΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή