Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ


Το τέλειο σύστημα ληστείας συντάξεων θέλει να εφαρμόσει η τρόικα στην Ελλάδα και η κυβέρνηση κάνει ότι «δεν θέλει»!



Τώρα η πρόταση είναι να γίνεται η χορήγηση συντάξεων βάσει εισοδήματος, κατά το πρότυπο της Αυστραλίας! Δηλαδή δεν έχει σημασία αν πλήρωνες εισφορές αλλά αν έχεις εισόδημα αρκετό για να ζήσεις η σύνταξη αρχίζει και κουρεύεται!



 Ο ΓΓ Ασφαλίσεων κ. Παν. Κοκκόρης ανταπαντώντας στις προτάσεις των συμβούλων για συντάξεις με βάση τα εισοδήματα, υποστήριξε ότι παρόμοιες αλλαγές μπορούν να συζητηθούν μόνο στις εποχές των παχιών αγελάδων!  Δεν απέρριψε τη ληστεία απλώς προετοίμασε το έδαφος ώστε μόλις το… πρωτογενές πλεόνασμα μοιάσει λίγο τις «παχιές αγελάδες» να μπει σε εφαρμογή η ληστεία!





Το σύστημα αυτό συμπληρώνεται με ιδέες εφαρμογής του Χιλιανού ατομικού συστήματος «εθελοντικής» κατάταξης σε κατηγορίες εισφορών και σε ιδιωτικές ασφαλιστικές με ότι βγει στο τέλος από τις καταθέσεις των ατομικών λογαριασμών σε μετοχές(!) και τέλος θα συμπληρώνεται με τις περικοπές και τα χαράτσια που επιβάλει και θα συνεχίσει να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση.



Δηλαδή θα έχουμε ένα μεικτό εθνικό-διεθνές καπιταλιστικό συνταξιοδοτικό σύστημα ληστείας των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.


 

Συμπέρασμα.

Όταν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπερασπίσουν αυτό που έχουν τότε το χάνουν. Παρόμοια σχέδια ωμής ληστείας θα ήταν αδιανόητα αν έβγαιναν στο δρόμο οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός και «στρίμωχναν το σύστημα» και τους κυβερνώντες. Τότε όχι μόνο δεν θα καταργούσαν δικαιώματα αλλά θα παραχωρούσαν προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία τους, έστω λαβωμένη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου