Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μέρες οργής



Η επιλογή του κ. Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού και οι προγραμματικές δηλώσεις που ακολούθησαν, έδωσαν στο κατεστημένο της χώρας και της ΕΕ μέρες ηρεμίας. Ηρεμίας που σε εποχή κρίσης του συστήματος διαρκούν πάντα λίγο για να ακολουθήσουν μετά μέρες οργής. Οργής για τα ήρεμα λόγια που έκρυβαν τις άγριες πράξεις που έρχονταν.

Τι είπε  κ. Παπαδήμος με την ήρεμη ομιλία του; Αυτό που έλεγε και ο προηγούμενος Πρωθυπουργός. Όλα τα μέτρα της συμφωνίας πτώχευσης θα εφαρμοστούν! Η διαφορά ήταν ότι ο μεν Παπανδρέου παραδέχτηκε από καιρό ότι αδυνατεί να τα εφαρμόσει μόνος και ζητούσε συλλογική συνενοχή για το αντιλαϊκό έγκλημα ενώ ο κ. Παπαδήμος αποδέχτηκε ότι το συλλογικό έγκλημα της άρχουσας τάξης κατά του λαού συντελείται στο πρόσωπό του. Γι αυτό παρουσιάστηκε τόσο σίγουρος και τόσο απόλυτος στις διαβεβαιώσεις που έδινε στους ξένους δανειστές και στους ξένους και ντόπιους δυνάστες ότι αυτός μπορεί...

Πίσω από τις «καθαρές λέξεις» που θύμιζαν άλλο λαοπλάνο τύπου Βενιζέλο, διαφάνηκε και η δική του αντιλαϊκή θέση. Παρότι οι διάφοροι οπαδοί των συναινετικών λύσεων και κυρίως η πλουτοκρατία και η ΕΕ θα πανηγυρίσουν για μια ακόμη φορά, στο τέλος θα φανεί και πάλι ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και θα τον καθαιρέσει ο λαός.

Όπως είπε αυθαίρετα, «κανείς εδώ δεν θέλει να φύγουμε από το ευρώ»! Με αυτό ήθελε να πει ότι όλοι εδώ θέλουμε τα μέτρα που θα εφαρμόσει στο όνομα του ευρώ, της πατρίδας, του λαού κλπ!

«Η χώρα μπορεί να σωθεί. Από εμάς εξαρτάται» είπε καθιστώντας και τον ελληνικό λαό συνυπεύθυνο τις δικής του αποτυχίας, όπως έκανε και ο προηγούμενος πρωθυπουργός.

Επανέλαβε αρκετές φορές τον εκβιασμό ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Λες και δεν έχουν ξεπουληθεί 100 φορές ζητάνε να τους εγκρίνουμε υποκριτικά και «δεσμεύσεις» που σημαίνουν πλήρες ξεπούλημα της χώρας και εγκατάσταση ξένων επικυρίαρχων.

Αυτό περί δεσμεύσεων εξήγησε ο κ.  Παπαδήμος, «δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως απαίτηση απρόσωπων εξουσιών και οργανισμών». Ως τι δηλαδή πρέπει να ερμηνευτεί;

Συνέχισε δε να λέει ότι «Η ζητούμενη δέσμευση εκφράζει το αίτημα και την προσδοκία των λαών και των φορολογούμενων των κρατών που άμεσα ή έμμεσα μας στηρίζουν. Γιατί αυτοί οι λαοί αναλαμβάνουν τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά και τους κινδύνους που θα προκύψουν αν δεν πετύχουμε το στόχο μας». Αυτοί οι λαοί σαν να μην είναι βουτηγμένοι στην κρίση και την ανεργία και τώρα τη καταλήστευσή τους από το κεφάλαιο για να στηρίξουν τα δικά τους κέρδη στην Ελλάδα, την παρουσιάζει ο κ. Παπαδήμος ως αλληλεγγύη και κίνδυνο των λαών γι αυτό πρέπει να επιστρέψουμε τα λεφτά των τοκογλύφων! Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι αν η Ελλάδα επιστρέψει τα δάνεια, αυτά θα πάνε  στους λαούς; Αν είναι δυνατόν!

«Αν υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» τόνισε ο κ. Παπαδήμος. Αυτό ακριβώς είναι το μόνιμο μοτίβο εδώ και  δεκαετίες. Από τη σύνδεση με  την ΕΟΚ, μετά με την είσοδο στην ΕΟΚ, τη συνθήκη του Μάαστριχτ και μετά την ΟΝΕ και το ευρώ, μας έλεγαν πάντα ότι "αν υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της ΕΕ", θα πετύχουμε και θα ευτυχίσουμε!

Το που καταντήσαμε αφού τα εφαρμόσαμε όλα δεν χρειάζεται να το πούμε. Είναι μάλλον αδύνατο να βρεθεί άνθρωπος που δεν ανήκει στην τάξη που λήστεψε τον λαό και να πει ότι εδώ δεν μας κατάντησαν ακριβώς οι δεσμεύεις που αναλάβαμε. Περιττό να πούμε βέβαια ότι τότε είτε με το Μάαστριχτ, είτε με την ΟΝΕ είτε με το ευρώ, τα πανηγύρια για την «μεγάλη επιτυχία» της Ελλάδος διαρκούσαν μήνες και χρόνια!

Δεύτερη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, μας είπε ο νέος πρωθυπουργός, είναι «η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης που θα συνοδεύεται από ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής με βάση την 5η αναθεώρηση του αρχικού μνημονίου». Παραβλέπω το ότι η 5η αναθεώρηση θα φτάσει να γίνει και 15η να δεν τους σταματήσουμε και σημειώνω ότι αυτό το «νέο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής» είναι η ωραία λέξη που κρύβει το νέο έγκλημα. Αφήνει να εννοηθεί ότι η προσαρμογή μπορεί να είναι και μια φιλολαϊκή πολιτική σε συνθήκες κρίσης! Είναι κανένας που να το πιστεύει αυτό; Είναι κάποιος που να μην είδε που κατέληγαν οι «ωραίες λέξεις» «αναθεώρηση», «μεταρρύθμιση» «προσαρμογή», «αναπροσαρμογή», «επανακαθορισμός» κλπ; Τι σήμαινε η συνεχής «αναθεώρηση» του μνημονίου; Τι σήμαινε «αναπροσαρμογή» και «προσαρμογή» των μισθών και συντάξεων;

Τρίτη προτεραιότητα, είναι η κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2012. Όλα τα ληστρικά μέτρα εκεί μέσα θα νομιμοποιηθούν για  να γίνουν μετά εφαρμοστικός φορολογικός νόμος.

Στις προτεραιότητες περιέλαβε ο κ. Παπαδήμος (τραπεζίτης αδελφός! και την παροχή εγγυήσεων προς τις τράπεζες, με στόχο την εξασφάλιση της κεφαλαιακής επάρκειάς τους. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι παίρνει νέα δάνεια για τον... λαό(!), τα χρεώνει στο λαό και τα δίνει στις τράπεζες για να έχουν λέει… «κεφαλαιακή επάρκεια»! Αυτό το τρίγωνο της  απάτης ήταν που καταχρέωσε το λαό και αποθέωσε τα κέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Έτσι θα συνεχίζεται η ληστεία μέχρι ο λαός να τους ανατρέψει. Άλλος "μονόδρομος" δεν υπάρχει. Οι μέρες οργής που θα διαδεχτούν τις μέρες «ηρεμίας» έρχονται.



2 σχόλια:

  1. Καλο μεσημέρι Ελλάδα
    χρόνια πολλά για την σημερινή επέτειο

    Σας διαβάζω όσο πιο συχνά.

    Να στε καλά και καλή συνέχεια στο μπλοκάκι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή