Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και αυτοί που περιμένουν τη… Δευτέρα Παρουσία!

 Ντροπή σε αυτούς που απουσιάζουν από τους αγώνες των εργαζομένων να σώσουν  την μεγαλύτερη βιομηχανία νικελίου στην ΕΕ, από τη διάλυση, το ξεπούλημα και τα νύχια του μονοπωλιακού κεφαλαίου, περιμένοντας να νικήσουν στις κάλπες για να… ασχοληθούν με το θέμα. Δηλαδή τάζουν λύση στη Δευτέρα Παρουσία!

 Ζούμε επί χρόνια έναν χυδαίο πόλεμο κατά του ΚΚΕ με απίστευτες κατηγορίες. Μια από αυτές ήταν και ότι το  ΚΚΕ δεν αγωνίζεται και δεν ενδιαφέρεται για το καθημερινό δράμα του λαού. Διακηρύττει ότι μόνο στον σοσιαλισμό θα λυθούν ως δια μαγείας τα προβλήματα και δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα αγώνες! Αυτό που κάνουν αυτοί αναμένοντας τη νίκη στις κάλπες το φορτώνουν στο ΚΚΕ!

 ΟΙ απόντες από κάθε αγώνα του λαού για δικαιώματα και μεροκάματο μέσα από τη γυάλα τους βλέπουν τις χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές με επικεφαλής το ΠΑΜΕ σαν σκόνη στο γυαλί!

 Παρότι έχουν εξευτελιστεί πολλές φορές, όντας απόντες από κάθε αγώνα, συνεχίζουν να πιπιλίζουν το ίδιο επιχείρημα!

 Μπροστά μας αυτές τις μέρες εκτυλίσσεται το έγκλημα της κυβέρνησης κατά της ΛΑΡΚΟ. Θα την ξεπουλήσουν – χαρίσουν στο μεγάλο κεφάλαιο, αφού πρώτα πετάξουν στον δρόμο τους εργαζόμενους!

 Μιλάμε για τη μεγαλύτερη βιομηχανία νικελίου της ΕΕ και μάλιστα σε εποχή που σε παγκόσμιο επίπεδο το μέταλλο αυτό σπανίζει.


 

 Το ΚΚΕ κήρυξε αμέσως κινητοποίηση και την Πέμπτη 20/6/2024, οργανώνει με το ΠΑΜΕ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 12:00. Να μη περάσει η κατάπτυστη τροπολογία για λουκέτο και εκκαθάριση στη ΛΑΡΚΟ (αυτόματος θάνατος) και χάσει η χώρα τη βιομηχανία και οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους.

 Ο Ριζοσπάστης από μέρες κτυπάει καμπάνες για το θέμα. Ο ίδιος ο ΓΓ του ΚΚΕ πήγε στη ΛΑΡΚΟ να στηρίξει τους εργαζόμενους. Τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ οργώνουν την περιοχή, είναι σε συνεχή αγώνα συμπαράστασης και οργάνωσης των οικογενειών που χάνουν την μοναδική πηγή εισοδήματος. Οργανώνουν και στηρίζουν την κάθοδό τους στο Σύνταγμα.

 Είδατε εσείς κανέναν από αυτούς που λένε ότι το ΚΚΕ περιμένει την… Δευτέρα Παρουσία να κινητοποιείται; Να καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε μάχη;

 Τους ξέρουμε από χρόνια. Ασχολούνται τις...  «αξίες» της ΕΕ, με τα κομματικά τους και ποιος θα πάρει το δακτυλίδι από την άρχουσα τάξη για να βαπτιστεί «εν αναμονή Πρωθυπουργός», διάδοχος του Μητσοτάκη, ώστε να «σώσει» τον λαό από αυτόν αλλά να γίνει ο ίδιος βεζίρης στη θέση του βεζίρη! Ποτέ δεν έγινε διαφορετικά στις εναλλαγές των αστικών κομμάτων στην κυβερνητική εξουσία. Όσο για τα προβλήματα του λαού τα στέλνουν στον ουρανό για να λυθούν στη Δευτέρα Παρουσία.

 Δείτε τα πρωτοσέλιδα όλων των κομματικών αποχρώσεων. Ούτε μια λέξη για τη ΛΑΡΚΟ. Σαν από συμφωνία περιμένουν να γίνει το έγκλημα και μετά να κατηγορήσουν τον Μητσοτάκη για ξεπούλημα… αρκεί το ξεπούλημα να γίνει!

 Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συριζαίους που έχουν τακτικά το χυδαίο «Δευτέρα Παρουσία» για το ΚΚΕ στο στόμα τους, βρήκε χρόνο να καταδικάσει τον Κούγια για τα ομοφοβικά του σε συνέχειες. Για τη ΛΑΡΚΟ και το ξεπούλημα δεν είχε χρόνο, ούτε είδε, ούτε άκουσε και είναι απών ακόμη και από τη Βουλή στην οποία είναι «Αξιωματική Αντιπολίτευση» για να δει την τροποποίηση.  Σιγά μη τον ενδιαφέρει. Η Αύγη που είναι λαλίστατη σε άλλα, εδώ πρωτοσέλιδη σιωπή! Μόνο η ΕΦΣΥΝ κάνει μια "εξόριστη" αναφορά (σαν να είναι τριτοκλασάτο θέμα), για να μη την αδικώ. Τόσος είναι ο πόνος τους για τους εργαζόμενους και τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας!

 ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ «ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ»!

 

 

 















 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Γυάρος. Νέα σχέδια ξεπουλήματος-2024

 Τι σημαίνει για έναν τόπο όπως η Γυάρος να αποκτήσει «νέα ζωή»;

 Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

πάνω απ' τη Γυάρο πετούνε ξανά

Άγρια κράζουν για αίμα διψούν,

την ιστορία στην κρεμάλα να δουν

Αναγκαία παράφραση

 Πως ξέφυγε της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μας «ενημερώσει»  ότι μέσα στα μηνύματα του λαού στις ευρωεκλογές ήταν και η «ανάπτυξη με ανάπλαση» ιστορικών τόπων βασανιστηρίων όπως η Γυάρος και η Μακρόνησος με το ξεπούλημα στο τουριστικό και εφοπλιστικό  κεφάλαιο; 

 

  Η Γυάρος (και η Μακρόνησος) ως κολαστήριο νέων χρόνων ιδρύθηκε από τη δικτατορία του κεφαλαίου για να διασφαλίσει  την εξουσία του. Αίμα ιδρώτας και δάκρυα πολιτικών κρατουμένων κομμουνιστών και ανυπότακτων Αριστερών εξόριστων το έχουν ποτίσει. Μια ιστορία που δεν μπορεί να διαγραφεί.

 Κι όμως. Το κεφάλαιο εδώ και αρκετά χρόνια στο όνομα της «αξιοποίησης» επιδιώκει να το πάρει στα χέρια του και να το ανασκολοπήσει με τη φράση «η Γυάρος να αποκτήσει… Νέα Ζωή»! «Νέα Ζωή» με νέα κέρδη για το κεφάλαιο είναι να αναδομηθεί για να γίνει τόπος παραγωγής ενέργειάς ΑΠΕ για επενδυτές και ακριβός προορισμός του παγκόσμιου τζετ-σετ του κεφαλαίου που θα έρχεται με γιοτ, κότερα και κρουαζιερόπλοια για να απολαμβάνουν τα τέκνα του, γενεές γενεών, την κυριαρχία του στον ελληνικό λαό! Θέλει να σκοτώσει άλλη μια φορά την αντίσταση που γράφτηκε με το αίμα των κρατουμένων αγωνιστών στο νησί!

 

Προσεχώς: Hotel 6 αστέρων: «Η Ελεύθερη κι Ωραία Γυάρος»!

 Και να τα σχέδια «αξιοποίησης»! Επί χρόνια το αφήνουν να φθαρεί, να περάσει στη λήθη, να καταρρεύσει και να μηδενιστεί, για να το παραδώσουν δωρεάν στο κεφάλαιο να το… διασώσει με «Νέα Ζωή» γεμάτη καπιταλιστική εκμετάλλευση!!!   

 «Η Γυάρος δεν ήταν απλά μια εξορία: ήταν ένα «στρατόπεδο αναμόρφωσης», όπου ο μόνος νόμος που ίσχυε ήταν η κατάργηση του νόμου στο όνομα του νόμου, μέσω της άκριτης άσκησης βίας από την εξουσία. Και αυτό είναι κάτι που δύσκολα επανανοηματοδοτείται χωρίς την αγωνία διατήρησης της μνήμης αυτής της εμπειρίας».

 Θα τους αφήσουμε;

 Ένας που πέρασε από τη Γυάρο… 

 


 Κείμενο αναφοράς:

 Τι σημαίνει για έναν τόπο όπως η Γυάρος να αποκτήσει «νέα ζωή»;

https://akea2011.com/2024/06/16/gyarosportesi/

 

Κομμουνιστές και οικολογία- Γυάρος 4ος όρμος 1967

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2023/07/4-1967.html

Ελλάδα η χώρα των πλουσίων!

 Μπορεί το 6,5% (682.500) του πληθυσμού της χώρας να μην έχει ούτε για φαγητό και το 26,1% (2.658.400)  να είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια, αλλά κατά τα άλλα η Ελλάδα είναι κέντρο… εκατομμυριούχων! Είναι δε γνωστό ότι  το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού είναι 5,28 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού!

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Henley & Partners, η Ελλάδα διαθέτει ήδη 64.700 Έλληνες και ξένους εκατομμυριούχους, αύξηση 14% ακριβώς στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων! Στη δε Αθήνα έχουν μετρηθεί 22.000 εκατομμυριούχοι! Οι άλλοι σε νησιά και στην ακτογραμμή της Αττικής.

 Μεγάλες μετακινήσεις εκατομμυριούχων προβλέπονται σε παγκόσμιο επίπεδο. 128.000 από αυτούς σκοπεύουν να μεταναστεύσουν το 2024. 9.500 φεύγουν από Μ. Βρετανία και 15.200 από την Κίνα, η οποία εισέρχεται σε καπιταλιστική κρίση.

 Παίρνουν τον πλούτο και πηγαίνουν όπου είναι πιο ασφαλείς, πιο φθηνά και πιο κερδοφόρα. Οι πίσω τους ας πέσουν στον γκρεμό!


 

 Τι σου κάνει η «Χρυσή Βίζα»! Ελλάδα η χώρα της φτήνιας ανθρώπων, ακινήτων, γης για τους εκατομμυριούχους! «Επενδυτές» τους λένε οι κυβερνήσεις! Λαμόγια και κλέφτες των λαών τους λέει ο λαός.

 Σιγά μην έχουν πατρίδα οι εκατομμυριούχοι…  άλλους, χρήσιμους ηλιθίους, βάζουν να αλληλοσφάζονται για την… «πατρίδα», δηλαδή για τα κέρδη τους!

 Πηγές:

 Η Ελλάδα γίνεται... κέντρο εκατομμυριούχων - Μετακομίζουν στη χώρα 1.200 μεγιστάνες το 2024, ήδη βρίσκονται εδώ 64.700

 https://www.bankingnews.gr/oikonomia/articles/744033/i-ellada-ginetai-kentro-ekatommyrioyxon-metakomizoun-sti-xora-1-200-megistanes-to-2024-idi-vriskontai-edo-64-700

 

ΕΛΣΤΑΤ: Αντιμέτωποι με την φτώχεια 2.658.400 πολίτες στην Ελλάδα

 https://www.ot.gr/2024/04/03/oikonomia/elstat-antimetopoi-me-tin-ftoxeia-2-658-400-polites-stin-ellada/

 

 ΕΛΣΤΑΤ: Πεινάνε πάνω 700.000 Έλληνες - Στοιχεία "γροθιά" στο στομάχι

https://www.ekriti.gr/oikonomia/elstat-peinane-pano-700000-ellines-stoiheia-grothia-sto-stomahi

 

ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή ενίσχυση των ανισοτήτων στην Ελλάδα

https://www.ot.gr/2024/04/03/oikonomia/elstat-mikri-enisxysi-ton-anisotiton-stin-ellada/

 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Σχετικά με τις διαμάχες στον ΠΟΥ για τις πανδημίες και την προώθηση εμβολίων και φαρμάκων

 Το οικονομική μέτρο των αντιθέσεων

Επειδή το έδαφος της Υγείας και ιδίως τα επιστημονικά μέρη της, απαιτούν ειδικές επιστημονικές - ιατρικές γνώσεις, είναι πεδίο αυτών των επιστημόνων να καταλήξουν ή αποδείξουν το δίκαιό τους γύρω από τις πανδημίες, τα φάρμακα και τα εμβόλια κλπ. Και είναι φυσικό να «σκοτώνονται» στο τι κατευθύνσεις θα λάβει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αφού τεράστια ποσά κερδών μπορούν να μετακινηθούν ανάμεσα στις πολυεθνικές του κεφαλαίου που κερδίζουν και αυτές που χάνουν. Γνωστές ιστορίες πολέμου των μονοπωλίων και των κρατών μεταξύ τους.

  Μπορούμε όμως να δούμε το άλλο, το πολιτικο-οικονομικό μέρος που εικονίζει τα αποτελέσματα των πολέμων των πολυεθνικών κεφαλαίων για τη μερίδα του λέοντος.

 Στα οικονομικά δεν υπάρχουν περιθώρια αυθαίρετων ή μεταφυσικών θεωριών συνομωσίας για τα φάρμακα, γιατί μέτρο είναι πάντα το κέρδος που εμφανίζεται στη δύναμη των πολυεθνικών και είναι αδύνατο να κρυφτεί. Οι ίδιες οι πολυεθνικές έχουν τόση ανάγκη τις στατιστικές τους που αδυνατούν να τις κρύψουν. Άλλωστε η δύναμη δεν μπορεί να αποκρυβεί και από τα αποτελέσματα επιβολής του ισχυρότερου κατά τις διαδικασίες συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου.

 Η αποσύνδεση του τομέα Υγεία από τους συσχετισμούς δυνάμεων των κεφαλαίων οδηγεί σε αυθαίρετες θεωρίες για τη δύναμή τους κλπ, κλπ. Σαν να λέμε εδώ στην Ελλάδα ότι η κάποια «έξυπνη» Ευροϊλ μπορεί να εκβιάσει και να επιβάλει στη Μότορ Οϊλ και στα ΕΛΠΕ τιμή με την οποία αυτή θα κερδίζει και οι άλλοι θα χάνουν… αν ήταν δυνατόν ποτέ! Σε χρόνο μηδέν θα τη συντρίψουν και με τη «χορηγία» του κράτους! Αυτό ισχύει όμως και σε παγκόσμιο επίπεδο. Και σε αυτό τα μονοπώλια Υγείας είναι ένα ελάχιστο των άλλων πολυεθνικών για να επιβάλλουν αυθαίρετα κανόνες με τους οποίους θα ρέουν προς αυτά ατελείωτα κέρδη, πάνω από τα «κανονικά» μονοπωλιακά κέρδη… κι επειδή τα κέρδη έχουν συνολικό ταβάνι ενώ η κατανομή τους ορίζεται με βάση την οικονομική δύναμη σε τζίρους, κέρδη κλπ, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί  ότι π.χ. η Pfizer επέβαλε στο οικολογικό, στο εμπορικό ή στο ενεργειακό μπλοκ πολυεθνικών να χάνουν αυτά κέρδη που θα ρέουν στην Pfizer κι όλοι είμαστε μια «ωραία οικογένεια» …με τα μαχαίρια έτοιμα για σφαγή!!! Δεν μπορείς να κάνεις θεωρίες έξω από τα οικονομικά δεδομένα, όσες λεπτομέρειες και αν παραθέσεις.

 Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους σύγκρισης δυνάμεων πολυεθνικών που συγκρούονται γύρω από την κατανομή κερδών, η πλέον προβεβλημένη για τα κέρδη από τα εμβόλια, Pfizer, είχε το Δ΄ Τρίμηνο του 2022 κέρδη υπερ-τετραπλάσια του 2021, από όλα τα φάρμακα, στα $3,39 δισεκατομμύρια. Με αναγωγή στο έτος φτάνουν τα $13,56 δισεκ. εκ των οποίων περί τα 52,43% ($7,11 δισεκ.) είναι κέρδη από τα εμβόλια.

 Η  Saudi Aramco έχασε πολλά δισεκ. πωλήσεων στην Πανδημία και θα είχε συμφέρον να στραφεί, με την τεράστια δύναμή της, κατά των φαρμακευτικών για τα ψεύδη τους περί πανδημίας, εμβολίων κλπ, όπως τόσες θεωρίες προβάλλουν, οι οποίες της έκλεβαν κέρδη. Δεν το έκανε και φυσικά δεν κάθισε να χάσει τεράστιά ποσά για μια πρεμούρα κερδών κι ένα ψέμα μιας εταιρείας – «κουτσουλιά» γι’ αυτήν! Η Aramco είχε ετήσια μεικτά κέρδη $247 δισεκατομμύρια!

 Τι σύγκριση μεγεθών να κάνουμε; Ότι τα μεικτά κέρδη της Aramco είναι σχεδόν 18,21 φορές μεγαλύτερα από της Πφάϊζερ και ειδικά, 34,31 φορές μεγαλύτερα από τα κέρδη της  από τα εμβόλια;  Για τα εμβόλια δεν γίνεται ο καυγάς; Και θα μπορούσε η Pfizer να επιβάλει στην Αράμκο απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων για τα 7,11 δικά της δισεκατομμύρια των εμβολίων; Αν δε, κάνουμε αναγωγή στο σύνολο των δισεκατομμυρίων χαμένων κερδών (από περί τα  8-10 τρισεκατομμύρια χαμένου τζίρου στην πανδημία) από το σύνολο των πολυεθνικών για χάρη των φαρμακευτικών, χάνουμε τον λογαριασμό! Πόσες θεωρίες συνωμοσίας μπορείς να στήσεις σε ανελαστικούς αριθμούς οικονομικής δύναμης στον κόσμο;

 *Κατά τη θητεία μου στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (1989-1992) γνώρισα από κοντά όλες αυτές τις διαμάχες που περιγράφονται για τη μερίδα του λέοντος στα κέρδη ενός κλάδου. Κατέβαζαν σε κάθε συνεδρίαση το νομικό τους επιτελείο (ανάμεσά τους και οι φαρμακευτικές)  για να μας πείσουν ότι δεν παραβαίνουν το «Δίκαιο του Ανταγωνισμού» με εναρμονισμένες ή επιλεκτικές πρακτικές πωλήσεων, δεσπόζουσας θέση κλπ, κλπ! Μα αυτό ακριβώς έκαναν, όπως οι πολυεθνικές φαρμάκου στον ΠΟΥ, εκβιασμό και πόλεμο! Ίδια τερτίπια μικρά και μεγάλα!

 *****

Πριν 50 σχεδόν χρόνια αποκρυπτογραφώντας τον «Κρατικομονοπωλιακο καπιταλισμό» (ΚΜΚ), μετά τις θεωρητικές νομοτέλειες σύμπλεξης (σύμφυσης) κράτους και μονοπωλίων στον («ύστερο») ιμπεριαλισμό πλήρους παρακμής, σε ένα αδιάσπαστο μηχανισμό όπου δεν ξεχώριζες το κράτος από τα μονοπώλια σε όλες τις σφαίρες της οικονομίας, της κοινωνίας και της διακυβέρνησης, άρχιζε το «κατέβασμα» στις λεπτομέρειες με τις ειδικές συμπεριφορές και τους σκληρούς ανταγωνισμούς κρατών και μονοπωλίων για την επιβολή των ειδικών συμφερόντων τους. Πιο κάτω είχαμε και τις ομάδες συμφερόντων αλλά και των προσώπων μετόχων και κυβερνητικών παραγόντων, κομμάτων, λόμπι κλπ (εικόνα τους η ΕΕ) όπου έχανε η μάνα το παιδί… κάτι σαν αυτά που γράφει το κείμενο για τον λυσσώδη ανταγωνισμό επιβολής του ειδικού συμφέροντος μιας πολυεθνικής φαρμάκου στο γενικό συμφέρον των μονοπωλίων και φυσικά πάντα πάνω στην κοινωνία.

 Επειδή όμως στον ΚΜΚ και στις «Κρατικο-μονοπωλιακές Ρυθμίσεις» (ΚΜΡ) σε καμιά περίπτωση δεν παύουν οι βασικές λειτουργίες του καπιταλισμού να λειτουργούν, οι αντιθέσεις μεταξύ κρατών και μονοπωλίων είχαν όρια στον μεταξύ τους πόλεμο που ορίζονταν τελικά όχι από πολιτικές, αλλά από τη δύναμη των μονοπωλίων ή των ομάδων μονοπωλίων που συνασπίζονταν κατά των άλλων με διακύβευμα φυσικά τη μεγιστοποίηση του κέρδους σε βάρος των άλλων. Αυτό γινοταν γιατί, ενώ το συνολικό κέρδος έχει «ταβάνι», στη μεταξύ τους κατανομή το μόνο «ταβάνι» που γνωρίζουν είναι κατά κύριο λόγο η οικονομική δύναμη του καθενός. Διαθέτουν έτσι έναν μηχανισμό ιεραρχίας των πολυεθνικών με βάση τη δύναμη που σέβονται εξ ανάγκης και επέρχεται μια προσωρινή «ισορροπία» μέσα στις ανισορροπίες, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα. Δεν αναφέρω τις μη επιλύσιμες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που η λύση τους αφορά την βίαιη οικονομική ή ένοπλη σύγκρουση.

 Όμως αυτά δεν λύνονται στο πόδι ή σε ένα σημείωμα. Όποιος έχει χρόνο κάνει έρευνα σε βάθος στο σύνολο των σχέσεων και των πολιτικών Υγείας στον πλανήτη για να γίνουν κατανοητά τα αποτελέσματά των αντιθέσεων και των διαμαχών των πολυεθνικών μονοπωλίων, θύματα των οποίων φυσικά είναι πάντα οι λαοί. Αυτοί όποια μονοπώλια και αν νικήσουν πάλι τα θύματα εκμετάλλευσης θα είναι.

 Κείμενο αναφοράς, Maria Nikolakaki:

 The WHO stakes are high: national sovereignty and bodily autonomy.

(Το διακύβευμα του ΠΟΥ είναι μεγάλο: εθνική κυριαρχία και σωματική αυτονομία – αυτόματη- μτφ goggle).

https://marianikolakaki.substack.com/p/the-who-stakes-are-high-national

 Σχετικά:

 Πολυεθνικές: Οι μεγαλύτερες από πλευράς κερδών σε όλο τον κόσμο

https://www.ot.gr/2023/12/17/diethni/etaireies-oi-megalyteres-apo-pleyras-kerdon-se-olo-ton-kosmo/

 Τετάρτη, 01-Μαϊ-2024 15:00

Η Pfizer ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και αναβάθμισε τo guidance για τα κέρδη

https://www.capital.gr/diethni/3805261/i-pfizer-xeperase-tis-ektimiseis-gia-ta-esoda-kai-anabathmise-to-guidance-gia-ta-kerdi/

 Το εμβόλιο για τον Covid δίνει ώθηση στις πωλήσεις και τα κέρδη της Pfizer

https://www.naftemporiki.gr/finance/1295357/to-emvolio-gia-ton-covid-dinei-othisi-stis-poliseis-kai-ta-kerdi-tis-pfizer/