Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΠΑΣΧΑ: Σκοταδιστικές προπαγάνδες και θρησκεία

Άλλο να σέβεσαι το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων να πιστεύουν τη θρησκεία που θέλουν ή να μη πιστεύουν σε θρησκείες και άλλο να σε ζαλίζει ο κάθε επαΐων «ειδικός» «φωτισμένος», ιερωμένος, Ιεροκήρυκας, θρησκόληπτος, ή, ακόμη χειρότερα, ταγός του Ιερατείου κάθε θρησκείας με απίστευτες μεταφυσικές και σκοταδιστικές αναλύσεις με την όχημα, πχ για τους Χριστιανούς, το Πάσχα και την «Εβδομάδα των Παθών».

Από τη φύση στην λαϊκίστικη, κακοποιημένη,  μεταφυσική

 Μπορεί να παριστάνουν πως δεν έχουν ακούσει ποτέ για τις αρχέγονες δοξασίες και γιορτές ανάστασης της  φύσης, δοξασίες που δικαιολογούσε το επίπεδο ανθρώπινης γνώσης,  αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί τους χριστιανούς να μεταφράζουν και να αντικαθιστούν και σήμερα ακόμη (όπως πολλές θρησκείες της εύκρατης ζώνης), τα πάθη της φύσης μέχρι να αναγεννηθεί με τα, συνοπτικά, Πάθη της Μ. Εβδομάδας. Δικαίωμά τους να λένε αυτό που πιστεύουν, δικαίωμά μας να το κριτικάρουμε.

Το τι σκοταδιστικές «αναλύσεις», ακόμη και με υπερ-σύγχρονο περιτύλιγμα λέξεων και αναφορών, ακούμε από τα μμε δε λέγεται. Μέχρι και ότι (ΕΡΤnews) η Παναγία ανέτρεψε (!) εν τη πράξη τις υποτιμητικές αναφορές του Ευαγγελίου για την (αμαρτωλή εκ γενετής)  γυναίκα και το προπατορικό, της Εύας, αμάρτημα, η οποία Παναγία επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από την… Κασσιανή με το τροπάριό της, το οποίο, είναι, λέει, ένας ύμνος στη γυναίκα και αποκαθιστά σε… ίση και λίγο μπροστά (!) θέση της Παναγίας και της γυναίκας!

 

Σκηνή από τα αρχαία "Ανθεστήρια", γιορτή Αναγέννησης της φύσης

 Και ποια η εναλλακτική για τους πιστούς;

 Αφήστε ήσυχους τους πιστούς, δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες μεταφυσικές γελοιότητες που διδάσκουν υποταγή. Από άλλου τύπου διαφώτιση, όπως εκείνη του μητροπολίτη - αντάρτη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Ιωακείμ Κοζάνης που δίδασκε καμία υποταγή στης γης τις ταξικές εξουσίες εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο έχουν ανάγκη, αλλά εσείς ποτέ δεν θα τη δώσετε γιατί ποτέ δεν προσκυνήσατε τη γη που ελευθέρωσαν ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και την κατα-πατάτε. Τσιμουδιά για τη μάχη των ανθρώπων για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Είναι «Θέλημα Θεού» θα πείτε!!! Εσείς, αγνοώντας και τον περιγραφόμενο Χριστό εκείνου του καιρού, μόνο αφορισμούς και Κόλαση για τα πνεύματα με ανθρώπινο πρόσωπο και περιεχόμενο διδαχθήκατε και διδάσκετε, μετατρέποντας τα δόγματά σας σε ναρκωτικό υποταγής των συνειδήσεων, αντί Ανάστασης και Επανάστασης.

 Η εξέλιξη και η πραγματικότητα όμως σας ανατρέπει και θα σας ανατρέπει  διαρκώς, μέχρι την επικράτηση της γνώσης και του πολιτισμού επί της βαρβαρότητας και του σκοταδισμού.

 Ευτυχώς, το δικαίωμα της κριτικής και της άποψης το έχουμε και το είχαμε πάντα, παρότι επισήμως το κράτος και τα ιερατεία, το αφαιρούσαν κατά καιρούς με σκληρούς νόμους και διδασκαλίες υποταγής από γεννησιμιού ακόμη!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου