Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΠΑΣΧΑ: Σκοταδιστικές προπαγάνδες και θρησκεία

Άλλο να σέβεσαι το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων να πιστεύουν τη θρησκεία που θέλουν ή να μη πιστεύουν σε θρησκείες και άλλο να σε ζαλίζει ο κάθε επαΐων «ειδικός» «φωτισμένος», ιερωμένος, Ιεροκήρυκας, θρησκόληπτος, ή, ακόμη χειρότερα, ταγός του Ιερατείου κάθε θρησκείας με απίστευτες μεταφυσικές και σκοταδιστικές αναλύσεις με την όχημα, πχ για τους Χριστιανούς, το Πάσχα και την «Εβδομάδα των Παθών».

Από τη φύση στην λαϊκίστικη, κακοποιημένη,  μεταφυσική

 Μπορεί να παριστάνουν πως δεν έχουν ακούσει ποτέ για τις αρχέγονες δοξασίες και γιορτές ανάστασης της  φύσης, δοξασίες που δικαιολογούσε το επίπεδο ανθρώπινης γνώσης,  αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί τους χριστιανούς να μεταφράζουν και να αντικαθιστούν και σήμερα ακόμη (όπως πολλές θρησκείες της εύκρατης ζώνης), τα πάθη της φύσης μέχρι να αναγεννηθεί με τα, συνοπτικά, Πάθη της Μ. Εβδομάδας. Δικαίωμά τους να λένε αυτό που πιστεύουν, δικαίωμά μας να το κριτικάρουμε.

Το τι σκοταδιστικές «αναλύσεις», ακόμη και με υπερ-σύγχρονο περιτύλιγμα λέξεων και αναφορών, ακούμε από τα μμε δε λέγεται. Μέχρι και ότι (ΕΡΤnews) η Παναγία ανέτρεψε (!) εν τη πράξη τις υποτιμητικές αναφορές του Ευαγγελίου για την (αμαρτωλή εκ γενετής)  γυναίκα και το προπατορικό, της Εύας, αμάρτημα, η οποία Παναγία επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από την… Κασσιανή με το τροπάριό της, το οποίο, είναι, λέει, ένας ύμνος στη γυναίκα και αποκαθιστά σε… ίση και λίγο μπροστά (!) θέση της Παναγίας και της γυναίκας!

 

Σκηνή από τα αρχαία "Ανθεστήρια", γιορτή Αναγέννησης της φύσης

 Και ποια η εναλλακτική για τους πιστούς;

 Αφήστε ήσυχους τους πιστούς, δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες μεταφυσικές γελοιότητες που διδάσκουν υποταγή. Από άλλου τύπου διαφώτιση, όπως εκείνη του μητροπολίτη - αντάρτη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, Ιωακείμ Κοζάνης που δίδασκε καμία υποταγή στης γης τις ταξικές εξουσίες εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο έχουν ανάγκη, αλλά εσείς ποτέ δεν θα τη δώσετε γιατί ποτέ δεν προσκυνήσατε τη γη που ελευθέρωσαν ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και την κατα-πατάτε. Τσιμουδιά για τη μάχη των ανθρώπων για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Είναι «Θέλημα Θεού» θα πείτε!!! Εσείς, αγνοώντας και τον περιγραφόμενο Χριστό εκείνου του καιρού, μόνο αφορισμούς και Κόλαση για τα πνεύματα με ανθρώπινο πρόσωπο και περιεχόμενο διδαχθήκατε και διδάσκετε, μετατρέποντας τα δόγματά σας σε ναρκωτικό υποταγής των συνειδήσεων, αντί Ανάστασης και Επανάστασης.

 Η εξέλιξη και η πραγματικότητα όμως σας ανατρέπει και θα σας ανατρέπει  διαρκώς, μέχρι την επικράτηση της γνώσης και του πολιτισμού επί της βαρβαρότητας και του σκοταδισμού.

 Ευτυχώς, το δικαίωμα της κριτικής και της άποψης το έχουμε και το είχαμε πάντα, παρότι επισήμως το κράτος και τα ιερατεία, το αφαιρούσαν κατά καιρούς με σκληρούς νόμους και διδασκαλίες υποταγής από γεννησιμιού ακόμη!

 

 

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Οι ΗΠΑ στα κάγκελα… ο κόσμος σε ανατριχίλα

Απίστευτες καταστάσεις ΗΠΑ, στην καρδιά του καπιταλισμού! Μέχρι που ματαιώθηκαν οι «καθώς πρέπει» πανεπιστημιακές τελετές από τον τρόμο εξάπλωσης παντού των μεγάλων φοιτητικών και λαϊκών κινητοποιήσεων αγανάκτησης για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

 Ο καπιταλισμός αναπαράγει τις αντιθέσεις του και βυθίζεται σε νέα κρίση.

Οι οικονομική κρίση, οι άστεγοι και οι πεινασμένοι στους δρόμους, η ανισότητα εισοδημάτων, η πανδημία, ο νέος ψυχρός και οικονομικός πόλεμος, ο πόλεμος «δι’ αντιπροσώπων» στην Ουκρανία, η τεράστια διαστρέβλωση γεγονότων και η ωραιοποίηση των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων συσσώρευσαν τόσο μεγάλη εσωτερική αμφισβήτηση στους πολίτες και ιδίως στους νέους με αιχμή τους φοιτητές, που η Γάζα ήταν απλώς η αφορμή να εκδηλωθεί η τεράστια αντίδραση σε μια εξουσία που για δεκαετίες καταπίεζε και παραπλανούσε τον αμερικανικό λαό.



 

 Το «φάντασμα του Βιετνάμ» που βοήθησε στη συντριβή των Αμερικανών στον πόλεμο έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Μια νέα συντριβή τρέμουν με πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις γιατί η εσωτερική κρίση συνδυάζεται με τεράστιες μεταβολές λόγω της ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού που μεταφέρει τις δυνάμεις σε άλλες περιοχές και χώρες αλλάζοντας τον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων σε βάρος της Δύσης.

 Το λεγόμενο πανίσχυρο καπιταλιστικό «εβραϊκό λόμπι» που δήθεν όλα τα μπορεί και το πασάρουν σαν φόβητρο σε κάθε λαϊκή αντίδραση όπου γης, τώρα στην καρδιά της ύπαρξής του βρίσκεται ανίκανο να τιθασεύσει τις αντιδράσεις για το τεράστιο έγκλημα που γίνεται στη Γάζα. Αντίθετα, και στο εσωτερικό του τα ρήγματα είναι φανερά γιατί κάποιοι «σοφοί καπιταλιστές» διαβλέπουν με τρόμο ένα λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει την προνομιούχα καπιταλιστική θέση του. Όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στο Ισραήλ και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο!

 Δυο χρόνια νωρίτερα το ΝΑΤΟ πανηγύριζε γιατί με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δόθηκε η ευκαιρία να «ενωθούν εις σάρκα μία» λαοί και εξουσίες της Δύσης (!) απέναντι στον «κοινό εχθρό»! Σταδιακά φάνηκε ότι «κοινός εχθρός» είναι οι λαοί που τους σφάζουν και το λένε «ελευθερία και δημοκρατία». Η Γάζα ξεχείλισε το ποτήρι με το εγκληματικό «Δικαίωμα στην Αυτοάμυνα» που απένειμε ο δυτικός ιμπεριαλισμός στους υπερορθόδοξους ακροδεξιούς του Ισραήλ που κυβερνούν. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλες οι αντιθέσεις που σκεπάζονταν με το καπάκι του καζανιού που βράζει, άρχισαν να εμφανίζονται.

 Η πλαστή ενότητα του ΝΑΤΟ και της Δύσης ραγίζει κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης που οι ΗΠΑ φρόντισαν έντεχνα να μεταφέρουν «φιλικά» στις άλλες χώρες όπως αυτές της Ευρώπης, οι οποίες σφαδάζουν οικονομικά, παραγωγικά, ανταγωνιστικά στα δίχτυα της «Συμμαχίας» που επέλεξαν.

 Πίσω από τη Γάζα κρύβονται όλες οι αντιθέσεις του ιμπεριαλισμού και η λύσσα πολέμου για κέρδη, μη εξαιρουμένης της Ουκρανίας όπου η προπαγάνδα ξέφτισε όχι μόνο με την διαφαινόμενη ήττα των άμοιρων «αντιπροσώπων» και των λεγόμενων «ανώτερων δυτικών όπλων» επί του πεδίου, αλλά κυρίως με τον κυνισμό των Αμερικανών ηγετών να εξαγοράσουν τους νέους Αμερικανούς με επιχειρήματα του τύπου ότι, όσοι περισσότεροι Ουκρανοί σκοτώνονται τόσο περισσότερα κέρδη θα έχει η Αμερική έναντι των Ρώσων και των Κινέζων και πρέπει να στερούνται αυτοί, για να σταλούν όπλα «μέχρι να πέσει και ο τελευταίος Ουκρανός»! Μόνο οργή προκαλούν τέτοιες λογικές!

  …ενώ στους δρόμους των μεγαλουπόλεων των ΗΠΑ κείτονται άνεργοι, πεινασμένοι, άστεγοι, απόκληροι, αποκλεισμένοι,  εξαρτημένοι, κατασχεμένοι, όλες οι σκηνές του δράματος μιας βαθιάς κρίσης του συστήματος με αχνά στοιχεία προεπαναστατικών καταστάσεων, από τα οποία κανένας δεν ξέρει τι θα ξεφυτρώσει ξαφνικά στις ΗΠΑ ή στην περιφέρεια που ελέγχει και εξαρτά.

 Καιρός και οι λαοί της Ευρώπης που πληρώνουν το μάρμαρο από τις άθλιες εξουσίες τους να ξεσηκωθούν…

 Έτσι ο καπιταλισμός πλάθει και αναπαράγει το νεκροθάφτη του μέσα από τις νομοτελειακές αντιθέσεις του από κρίση σε κρίση σε μια επώδυνη μακρά πορεία των λαών για την αποτίναξη και αντικατάστασή του με τον σοσιαλισμό!

 

 Όταν οι λαοί ξεσηκώνονται καμία δύναμη της κυρίαρχης τάξης δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει! Ο τίγρης της εξουσίας της γίνεται μια «χάρτινη τίγρη». Αυτό το μάθημα καμία ταξική εξουσία δεν το έμαθε ποτέ…

 Και η ανατριχίλα σε όλο τον κόσμο αυξάνει καθημερινά από τον υφέρποντα κίνδυνο ενός νέου παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου με παράλληλη άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.

 Η Ειρήνη με ταυτόχρονη μάχη κατά  του ιμπεριαλισμού και των πολέμων του,  πρέπει να ξαναγίνει άμεσος στόχος των λαών, πριν είναι, και πάλι, αργά.

 29-4-2024