Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ενέργεια: Οι λαοί πληρώνουν ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

 Έρχονται νέες αυξήσεις τιμών!

 Οι δυτικοί θέλουν το ρωσικό φυσικό αέριο, όμως θέτουν σειρά προσκομμάτων και εκβιασμών προ της ενεργοποίησης του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 2 που έγινε από τη Ρωσία και τη Γερμανία για να προμηθεύει φυσικό αέριο την Ευρώπη.

 

 Με οδηγό τις ΗΠΑ, η Γερμανία θέτει νομικούς, εκβιαστικούς και ιδεοληπτικούς όρους στη Ρωσία για να ξεκινήσει ο αγωγός και ανακοίνωσε ότι μέχρι να τους αποδεχτεί η Ρωσία ο αγωγός μένει νεκρός!

 Τα ίδια έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια καταργώντας τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια για να μπορούν, όποτε θέλουν, να κόβουν τις προμήθειες και δήθεν στο όνομα της απεξάρτησης, να αγοράζουν αμερικανικό υγροποιημένο αέριο ή από άλλες αγορές. Μόνο που οι άλλες αγορές είναι πιο ακριβές και πολύ δυσκολότερη η παροχή την ώρα που το έχουν ανάγκη.

 Για χάρη των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και τις Πολωνίας που θέλουν να εκβιάζουν λαμβάνοντας τέλη από τους αγωγούς που περνάνε από το δικό τους έδαφος, πρέπει οι λαοί να πληρώνουν τεράστιες ανατιμήσεις.  Από τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 400%. Αυτό φυσικά έλκει προς τα πάνω το πετρέλαιο και κάθε ενεργειακό προϊόν.

 Να μη ξεχνάμε ότι στο παιχνίδια αυτό έχει εμπλακεί και η Ελλάδα με την εγκατάσταση σταθμού υγροποιημένου αερίου των ΗΠΑ που θα δράσει ως τροφοδότης – φράγμα του ρωσικού αερίου, στις χώρες της Αν. Ευρώπης που το επιβάλουν με πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς και με ακριβότερο αέριο φυσικά!

Στις 15/12/2021 τα συμβόλαια φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημειώνουν νέα άνοδο, μετά τη δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανναλένας Μπέρμποκ ότι ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν μπορεί να πάρει έγκριση στην τρέχουσα μορφή του, επειδή δεν συμμορφώνεται με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το ποιος θα πληρώσει αυτά τα παιχνίδια είναι γνωστό. Οι ευρωπαϊκοί λαοί.

 1.     Η προσπάθεια των δυτικών να «απεξαρτηρθούν» από το ρωσικό αέριο σε εποχή ανώτατης παγκοσμιοποίηση απέβη καταστροφική για τη Δυτική Ευρώπη, εκτός της Γερμανίας που βρέθηκε σε άκρως πλεονεκτική θέση έχοντας εξασφαλίσει συνεχή τροφοδοσία φθηνού αερίου με τον αγωγό Nord Stream 1.

2.     Η Γερμανία δεχόμενη την αμερικανική πρόταση, εξασφαλίζει για τον εαυτό της την παράταση της πλεονεκτικής θέσεις καταδικάζοντας τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε πολύ υψηλότερο κόστος ενέργειας.

3.     Οι προηγούμενες απειλές των δυτικών, από το 2014 και μετά, κατά των Ρώσων και η πρακτική διακοπής μακροπρόθεσμων συμβολαίων οδήγησε τη Ρωσία να υπογράψει γιγαντιαίες συμφωνίες μεταφοράς αερίου στην Κίνα.

4.     Η Κίνα με τα νέα συμβόλαια εξασφάλισε πολύ φτηνή ενέργεια για δεκαετίες με αποτέλεσμα να αποκτήσει νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον ανταγωνισμό της με τις δυτικές χώρες.

5.     Οι δυτικοί που με τον εκβιασμό της Ρωσίας θεωρούσαν ότι έτσι κτυπούν έμμεσα την Κίνα, βρέθηκαν πιασμένοι στο δικό τους δόκανο και τώρα καλούνται με ακριβότερη ενέργεια να ανταγωνιστούν την Κίνα.

6.     Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δυτικοί σταδιακά αντικαθιστούν τις οικονομικές μεθόδους ανταγωνισμού με Κίνα και Ρωσία με στρατιωτική περικύκλωση και ευθείες απειλές, ακόμη και προκλήσεις πολεμικής εμπλοκής, δήθεν για να υπερασπίσουν την Ουκρανία. Στοχεύουν να περάσει ο ανταγωνισμός στο στρατιωτικό επίπεδο εξοπλισμών στο οποίο θεωρούν ότι έχουν ακόμη πλεονεκτήματα.

 Τι περιμένει τον κόσμο; όποιος θέλει να διαβάσει το μέλλον του μπορεί να το κάνει διαβάζοντας την καταστροφική, αιματηρή ιστορία των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

 

Πηγή για τις αυξήσεις τιμών: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/366542/nea-ektinaksi-gia-tis-diethneis-times-tou-fysikoy-aeriou

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου