Κάθε τριήμερο ή μεγάλη γιορτή έχουν «γιορτή» και τα μμε. Ασχολούνται με τις ώρες για τον «τεράστιο» ή «πρωτοφανή» αριθμό κατοίκων Αθηνών - Πειραιώς και πέριξ Δήμων που έφυγαν, που πήγαν σε διακοπές ή σε προνομιούχες περιοχές που απαιτούν γερό βαλάντιο για να περάσεις ένα διήμερο ή τριήμερο. Επίσης το «Βούλιαξαν τα νησιά» είναι μια προσφιλής προπαγάνδα «ευημερίας του λαού» για τα περισσότερα μμε. Με τις ώρες σε διόδια και δρόμους για να δείξουν το τεράστιες ουρές και τα μπλοκαρίσματα σε δρόμους εξόδου και στα διόδια.
Από κοντά και τα κόμματα εξουσίας που, άλλα θαυμάζουν με γκρίνια για τα κόστη, την ακρίβεια και την ταλαιπωρία, των εξοδούχων και άλλα πανηγυρίζουν για την προφανή απόδειξη ευημερίας και υψηλών εισοδημάτων που τους χαρίζει η «τωρινή» κυβέρνηση που εναλλάσσεται με τις άλλες στο ίδιο μοντέλο προπαγάνδας.
Παλιά οι ίδιοι προπαγανδιστές της εξουσίας όταν έφευγε ο βασιλιάς για κυνήγι για εξοχική βόλτα με τους πρίγκιπες και τους συνοδούς, έλεγαν ότι «άδειασε το παλάτι» και ας είχαν μείνει πίσω εκατοντάδες φρουροί, αυλικοί και υπηρέτες. Στην αστική κοινωνία όταν το ανώτερο εισοδηματικά τμήμα πηγαίνει «εξοχή», μας ενημερώνουν ότι… άδειασε η Αθήνα!
Είναι μια επιβολή της αντίληψης της άρχουσας τάξης που επιβάλει στα μμε που την υπηρετούν, να θεωρούν μόνο τον εαυτό της Αθήνα, Ελλάδα, «κόσμο», Έθνος κλπ. Με αυτό το κατά συνθήκη της εξουσίας ψεύδος πορεύονται τα αστικά μμε. Ένίοτε παρασέρνουν και άλλα μέσα.
Πόσο αληθεύουν αυτές οι εικόνες που μεταδίδει προς τον λαό η πλειοψηφία των μμε; Διαψεύδουν τις έρευνες που αναφέρουν ότι φέτος ένας στους δύο Έλληνες δεν έχουν να πάνε όχι τριήμερο αλλά ούτε μια μέρα διακοπές;
Ένα μέτρο της εξόδου των Αθηναίων και πέριξ, είναι η απουσία των ΙΧ από τα καθημερινά πάρκινγκ τους. Όταν λένε ότι «άδειασε η Αθήνα» είναι αναπόφευκτο να αδειάσουν και τα πάρκινγκ. Είναι έτσι όμως;
Επιτόπια έρευνα και το σοκ!
Τριήμερο Δευτέρας Αγ. Πνεύματος, 3-5 Ιουνίου 2023. Διαλέξαμε μια περιοχή με μέσο και κατώτερο εισόδημα και με σημαντική μείξη κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Απόδειξη σε αυτό έχουμε ότι καθημερινά τα κενά πάρκινγκ στους δρόμους είναι ελάχιστα εκεί που έχει κινητικότητα και σχεδόν ανύπαρκτα στα στενά και τους παράδρομους.
Καλλιθέα! Οι δρόμοι που διαλέξαμε ήταν η Ατθίδων, η Χαροκόπου, η Αγ. Πάντων, η Δημητρακοπούλου, η Δημοσθένους, η Δοϊράνης, και σχεδόν όλοι οι δρόμοι ανάμεσά τους. Ψάχναμε για άδειους δρόμους αφού… άδειασε η Αθήνα!
Το πρώτο σοκ είναι ότι κάπου έβλεπες όχι κενά, αλλά μέχρι και διπλοπαρκάρισμα, μέχρι και παρκάρισμα σε πεζοδρόμια στα στενά! Αν είναι δυνατόν σε αργία με κλειστά μαγαζιά, τριήμερο και μεγάλη έξοδο των κατοίκων! Φυσικά η εξουσία μπορεί να ισχυρισθεί ότι άδειασαν τα πάρκινγκ των πολυκατοικιών! Ε, αν βρει πολλά τέτοια στην Καλλιθέα θα είναι σε μακέτα ή σε… «μακέτος» που έλεγε και κάποιος πρωθυπουργός! Ούτε όμως και αυτά ήταν άδεια. Στα ελάχιστα πάρκινγκ πολυκατοικιών που έχει έλλειπαν ΙΧ, αλλά αδύνατο να καλύψουν τέτοιον απίστευτο ισχυρισμό.
Με μια προσεκτική ματιά είδαμε ανάλογα με τον δόμο σε άλλους μηδέν πάρκινγκ, σε άλλους 5% σε ελάχιστες περιπτώσεις 10% και μόνο στης Δοϊράνης κάπου 15% και αυτό γιατί δίπλα της υπάρχουν οι παράδρομοι της Συγγρού με άνετο πάρκινγκ αφού αδειάζουν από στελέχη και εργαζόμενους πολυεθνικών, οι οποίες κατοικοεδρεύουν σε αυτούς.
Αυτό που αντικρίσαμε στους δρόμους της Καλλιθέας και στο κομμάτι που κάναμε την έρευνα δεν μπορούσαμε να το περιγράψουμε γιατί θα μας έλεγαν πως λέμε κι εμείς «τα κατ συνθήκη ψεύδη» για να κάνουμε αντικυβερνητική προπαγάνδα. Έτσι προτιμήσαμε τη φωτογράφηση. Φωτογράφηση σε ώρες ( 12:30-14:00, 4/6/2023) που κανονικά πολλοί θα έπρεπε να πάρουν τα αυτοκίνητα και να πάνε «για καφέ» στις παραλίες και να αδειάσουν τα πάρκινγκ κάτω από τα σπίτια τους. Ούτε αυτό συνέβη! Ούτε για καφέ και ας ακούμε για το «πατείς με – πατώ σε» στις ειδυλλιακές καφετέριες. Δεν είναι βέβαια κατόρθωμα αυτό για μια Αθήνα, αλλά είναι κατόρθωμα να το ονομάσουν πλούτο, ευημερία και «άδειασμα» της Αθήνας.
Αν στενοχωρήσουμε κάποιους των βορείων και των πολύ νοτίων προαστίων, ας ξέρουν πως δεν είναι αυτοί ο «κόσμος» της Αθήνας, είναι απλός αυτοί που έφυγαν, λόγω βαλαντίου. Οι άλλοι απλώς «δεν είχαν»!
Δε θα παραλείψω να επισημάνω, ότι μαζί με τους εξοδούχους βγαίνουν και πολλοί φτωχοπρόδρομοι που ελπίζουν να κάνουν δυο – τρία έκτακτα μεροκάματα σε περιοχές που πλημμυρίζουν από επισκέπτες. Αυτοί δεν είναι εξοδούχοι της ευημερίας! Ομοίως εξαιρούνται εξοδούχοι μικρών αποστάσεων, ιδίως σε εξοχικά που τα κόστη είναι βατά.
Οι μεγέθυνση των εχόντων
Θεωρώντας ότι ένα 15- 20% δεν θίχτηκε από κρίσης και ακρίβεια, συμπεραίνουμε ότι στην οικονομικά υπερέχουσα περιοχή της χώρας, της Αθήνας - Πειραιά των 3,5+ εκ., 600 χιλ. έχουν την άνεση να βγουν έξω και ένα κομμάτι, επίσης, του μεσαίου εισοδήματος και όλοι μαζί να ξεπερνάνε το 1 εκ. Είναι πολύ δύσκολο σε κάθε ευκαιρία εξόδου, διασκέδασης, ταβέρνας, θαλασσίου λουτρού σε ακριβές παραλίες κλπ, να μετράμε ένα κομμάτι από αυτό και να φανταζόμαστε ότι είναι όλη η Αθήνα ή ακόμη χειρότερα όλη η χώρα; Όχι βέβαια. Η προπαγάνδα το λέει σε όλους τους τόνους. Η Καλλιθέα είναι μια από τις διαψεύσεις αυτών των «κατά συνθήκη ψευδών» των μμε που επέβαλε η άρχουσα τάξη.
Ας δούμε τις φωτογραφίες.
Οδός Δοϊράνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου