Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Το «αυτοάνοσο» των κεφαλαίων

 Ή,

Πως οι ασφαλιστικές "αξιοποιούν" τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Επειδή πολλές φορές ακούμε τη προπαγάνδα ότι οι εισφορές στην ιδιωτική ασφάλιση ενισχύουν τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, καλό είναι να δούμε πως υλοποιούν αυτό που λένε.

 Σύμφωνα με επεξεργασμένα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στις 30 Ιουνίου του 2021, οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν τοποθετημένα σε καταθέσεις, χρεωστικούς τίτλους (κυρίως ομόλογα), αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές 18,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,55 δισ. ευρώ (το 57,9%) αφορούσαν περιουσιακά στοιχεία του εξωτερικού.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Σενάρια συνομωσιολόγων και ανατροπές παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών συσχετισμών δυνάμεων από την κρίση του κορονοϊου

Για τους συνομωσιολόγους που ισχυρίζονται ότι ο κρορονοϊός είναι επιβολή των φαρμακευτικών πολυεθνικών για να τα οικονομήσουν…

 Αυτοί οι συνομωσιολόγοι της συμφοράς, έχουν άγνοια του νόμου της ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού και πώς μεταφέρονται τεράστιες αξίες από ιμπεριαλιστή σε ιμπεριαλιστή, μετατρέποντας τους διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κάθε χώρας σε μέσο ανατροπής παγκόσμιων συσχετισμών οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Παρενέργειες εμβολίων και ασπιρίνης

Τα σχετικά δεδομένα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού παρουσιάστηκαν, τέλη Μαΐου 2021, από τον υποψήφιο διδάκτορα της Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ι. Πετράκη και τον Ξαβιέ Κούρτζ, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης δεδομένων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Κέντρων Φαρμακοεπιδημιολογίας και Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΜΑ, κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ).

 Παρενέργειες ασπιρίνης και εμβολίων κατά κορονοϊου

Πηγές:

Ασπιρίνη

https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2004/200401277539/anx_7539_el.pdf

 

Εμβόλιο

https://kourdistoportocali.com/read-this/oli-i-alitheia-gia-ta-emvolia-giati-eimaste-tycheroi-poy-kyvernaei-o-kyriakos-kai-o-gematos-erotimatika-rolos-toy-k-tsiodra/

 

 

Η ΛΔ του Αφγανιστάν και τα επιτεύγματά της 1978-1992

Μπορεί οι αμερικανονατοϊκοί να ισχυρίζονται ότι εισέβαλαν στο Αφγανιστάν για την ελευθερία του και την πάταξη της τρομοκρατίας, αλλά στην πράξη ήταν καταστροφικοί κατακτητές. Τα δε περί επενδύσεων και ανάπτυξης είναι μόνο για τις τεράστιες ροές προς αμερικανικά μονοπώλια που δήθεν αναλάμβαναν «έργα»! Κόστος πολέμου: 1-3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 Πριν όμως από αυτά, είχαν διαθέσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια συν εκατοντάδες εκατομμύρια από άλλες ιμπεριαλιστικές και μουσουλμανικές χώρες, για να ανατρέψουν την επαναστατική κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν η οποία κατέλαβε την εξουσία τον Μάιο του 1978. Αποδέκτες των τεράστιων ποσών σε όπλα και χρήμα οι αντεπαναστάτες Μουτζαχεντίν και πίσω τους οι Ταλιμπάν. Έτσι ανετράπη η ΛΔ τον Απρίλιο του 1992, τρία και πλέον χρόνια από την αποχώρηση των Σοβιετικών και τη διακοπή κάθε βοήθειας προς αυτή, με συνεννόηση - ξεπούλημα Γιέλτσιν - Αμερικανών. 

  Αυτά που ισχυρίζονται ψευδώς οι προπαγανδιστές της Δύσης, ότι οι κατοχικές δυνάμεις εξασφάλισαν παιδεία, πολιτισμό, ευημερία κλπ για τους Αφγανούς στα 20 χρόνια κατοχής, ήταν ήδη εξασφαλισμένα και πολύ περισσότερα στη ΛΔ του Αφγανιστάν. Αυτά που ισχυρίζονται είναι ψεύδη και γιατί δεν έλεγχαν ποτέ το Αφγανιστάν, πέρα από κάποιες πόλεις, και φυσικά γιατί δεν πήγαν για να αναπτύξουν το Αφγανιστάν. Πήγαν για να το υποτάξουν και να το  ληστέψουν.  


Τεχνική σχολή και τεχνική βιβλιοθήκη για όλους - 1982

  Ας δούμε ότι:

 Από τον Απρίλη του 1978 και μέσα στη δεκαετία του '80, η λαϊκή επανάσταση του αφγανικού λαού, με την ηγεσία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος του Αφγανιστάν και με τη διεθνιστική βοήθεια της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, δημιούργησε στη χώρα υποδομές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, νομοθέτησε ίσα δικαιώματα για άνδρες και γυναίκες, δημιούργησε προϋποθέσεις για αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας υπέρ του λαού.

Παρότι μιλάμε για τέσσερις δεκαετίες πριν και για μια αφετηρία μεγάλης καθυστέρησης, παρότι όλες οι κατακτήσεις του αφγανικού λαού επιτεύχθηκαν σε συνθήκες μάχης απέναντι στις ένοπλες αντεπαναστατικές δυνάμεις, παρότι παράλληλα επιταχύνονταν οι αρνητικές εξελίξεις στην πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ίδια την ΕΣΣΔ, οι συγκρίσεις του πριν και του μετά τη λαϊκή επανάσταση είναι συντριπτικές.

Παραθέτουμε ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά στοιχεία:

Η γη στους αγρότες

-- Από τις πρώτες αποφάσεις της επαναστατικής κυβέρνησης ήταν να μοιραστούν 6.795.670 στρέμματα γης σε 2 εκατ. άτομα, ακτήμονες, μικροκαλλιεργητές, εργάτες γης και νομάδες. 4 εκατ. στρέμματα αφαιρέθηκαν από 39.000 γαιοκτήμονες χωρίς αποζημίωση. 11 εκατ. μέλη αγροτικών οικογενειών απαλλάχτηκαν από τα χρέη τους σε τοκογλύφους και λίγα χρόνια μετά χαρίστηκαν και οι φόροι που χρωστούσαν στο κράτος 4,3 εκατ. αγρότες.

 Παιδικός Σταθμός 1988

Χιλιάδες δασκάλες σφαγμένες!

-- Τον Γενάρη του 1985, η Διεύθυνση κατά του αναλφαβητισμού του αφγανικού κράτους κατέγραφε ότι μες στην τελευταία 5ετία έμαθαν γραφή και ανάγνωση 1,5 εκατομμύριο άτομα. Στα 50 (!) χρόνια που είχαν προηγηθεί της επανάστασης η Διεύθυνση είχε καταφέρει να μάθουν γράμματα 5.265 άτομα. Πριν από το 1978 το 90% του λαού ήταν αναλφάβητο. Στην Καμπούλ το 1985 υπολογιζόταν ότι μάθαιναν γράμματα 85.570 κορίτσια και γυναίκες, με την πρωτοπόρα προσφορά 7.454 γυναικών δασκάλων, παρά τη βάρβαρη δράση των αντεπαναστατών, που από το 1978 είχαν σφάξει 5.000 δασκάλους σε όλη τη χώρα.

    Μπάσκετ από μαθήτριες του Αφγανιστάν σε μεικτά σχολεία - 1980

Η θέση της γυναίκας

-- Τεράστια ήταν η προσπάθεια για τη χειραφέτηση της γυναίκας, καταρχήν με την ένταξή της στην παραγωγή. Το 1965 σε παραγωγικές επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα σε όλη την επικράτεια δούλευαν μόλις 837 γυναίκες. Το 1978 αυτές ήταν 5.000. Το 1985 έφταναν τις 80.000 και το 1988 τις 270.000. Πριν από το 1978 σε όλη τη χώρα υπήρχαν 13 παιδικοί σταθμοί. Το 1988 έφταναν τους 130 μόνο στην Καμπούλ. Το 1978 ο αναλφαβητισμός στις γυναίκες της χώρας ήταν 98%, το 1988 είχε μειωθεί στο 75%.

   Κτίζοντας τη δωρεάν λαϊκή κατοικία στο Αφγανιστάν - 1984

Οικονομία και ευημερία του λαού

-- Μεγάλο βάρος δόθηκε για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, για την κάλυψη βασικών λαϊκών αναγκών. Το 1984 η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 76,5% σε σχέση με το 1983, φτάνοντας τα 3 δισ. κυβικά μέτρα. Ο τομέας της κτηνοτροφίας έγινε και εξαγωγικός. Γινόταν προσπάθεια για ολόπλευρη στήριξη των εργατών: Τον Γενάρη του 1985, εργάτες μεγάλης κλωστοϋφαντουργίας στην Καμπούλ περιέγραφαν το «χωριό των εργατών» που στέγαζε μεγάλο μέρος του προσωπικού: «Έχουμε κλινική, σινεμά, βιβλιοθήκη με 5.000 βιβλία...».

Φοβούνται τους λαούς όταν παλεύουν

 Αυτή η πορεία που χάραξε ο αφγανικός λαός ενόχλησε τους ιμπεριαλιστές και την ντόπια αντίδραση, φύλαρχους - μεγαλογαιοκτήμονες, μουλάδες κ.λπ. Πολύ περισσότερο τους ενόχλησε που κινητοποιήθηκε για να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του. Τον Γενάρη του 1985, ένας νεαρός οικοδόμος, μιλώντας σε απεσταλμένο δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», σήκωσε το κεφάλι απ' το βιβλίο που διάβαζε στο διάλειμμα, δίπλα σε ένα «Καλάσνικοφ», για να του πει: «Το σχολείο που πήγαινα στο χωριό, το κάψανε οι αντεπαναστάτες. Τότε, όμως, δεν είχα όπλο. Τώρα έχω και θα μάθω σίγουρα και γράμματα».

Ήταν η ίδια δεκαετία που στην Ελλάδα εφημερίδες όπως το «Βήμα» κατέγραφαν περήφανα ότι «η CIA εξοπλίζει τους αντάρτες» (24/4/1988). Το ίδιο δημοσίευμα τόνιζε ότι «ο εξοπλισμός των Αφγανών ανταρτών κόστισε στις ΗΠΑ πάνω από 2 δισ. δολάρια τα τελευταία 8 χρόνια, αν και τα ακριβή κονδύλια παραμένουν απόρρητα για ευνόητους λόγους». Παρέθετε απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου από τον Οκτώβρη του 1984 που υπερθεμάτιζε για την ανάγκη μακροπρόθεσμης βοήθειας στους μουτζαχεντίν, αφού «δεν θα μπορούσε να υποστηριχτεί η παροχή σε μαχητές ελευθερίας επαρκούς βοήθειας μόνο για να πολεμήσουν και να αποθάνουν, αλλά όχι αρκετής για να προωθήσουν την υπόθεσή τους», όπως τόνιζε...

Πηγή στοιχείων: Ριζοσπάστης 28-29.8.2021

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/8/2021&id=18321&pageNo=13

 

 

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Τα μέτρα τιμωρίας των ανεμβολίαστων

Να και τα νέα μέτρα της ταξικής εξουσίας που τρέφουν τους συνομωσιολόγους κατά του εμβολιασμού σήμερα, 24/8/2021.

 Τίποτα το περίεργο σε μια εξουσία που χρησιμοποιεί την πανδημία για να βγάλει από τη ναφθαλίνη όλα εκείνα τα στρατηγικά σχέδια του ψυχρού πολέμου για τον έλεγχο των λαών.

 Επαναφέρουν λογικές χούντας για να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την προστασία της υγείας μας. Αν ενδιαφέρονταν δεν θα ρήμαζαν το σύστημα υγείας αλλά θα εφάρμοζαν μέτρα εφάμιλλα με αυτά που εφαρμόζει η Κούβα ή η Κίνα και σε 1,5 δισεκατομμύριο πληθυσμό ψάχνεις να βρεις κρούσμα από κορονοϊού.

 Τι τερατουργήματα είναι αυτά με τους εκβιασμούς, τους αποκλεισμούς, τα πρόστιμα, τις έμμεσες απολύσεις, τον ρατσισμό, τις πολιτικές κουτοπονηράδες…

 Τι νόμισαν οι κυβερνώντες, ότι ο λαός που απαιτεί σύστημα υγείας, παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προστασία από ιούς και πανδημίες, τους έχει εξουσιοδοτήσει να εφαρμόσουν μέτρα του ψυχρού πολέμου;

 Αντί τα μέτρα να προβλέπουν κάθε μέθοδο προστασίας από το κράτος, ξαφνικά οι ένοχοι του κράτους μεταβίβασαν την ενοχή στα θύματα, στους αντιρρησίες συνείδησης, στους φοβισμένους, στους κακώς πληροφορημένους, στους επηρεασμένους… Όχι μόνο αυτό. Καθόρισαν και ποινές! Ποινές ρατσισμού και προσβολής! Παρέλειψαν μόνο να επιβάλουν την υποχρέωση να φέρουν το «κίτρινο αστέρι» στο πέτο για να αναγνωρίζουμε το… «μίασμα»!

 Σε τέτοια μέτρα δεν θα μας έχουν ποτέ συμμάχους. Υπερασπίζουμε το δικαίωμά μας να είμαστε εμβολιασμένοι, αλλά το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι άλλοι που δεν θέλουν παρότι εμείς θεωρούμε ότι είναι σε λάθος θέση. Αν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να κάνει παιχνίδι σε βάρος του συνόλου του λαού με ρατσιστικούς και αυταρχικούς όρους.

 Τα μέτρα της κυβέρνησης «δικαιώνουν» τους συνομωσιολογους κάθε τύπου που μιλάνε για μια σκοτεινή δύναμη, άλλοτε ακατονόμαστων εξουσιών, άλλοτε πολυεθνικών και άλλοτε μεταφυσικών τύπου 666.

 Στο όνομα της σωτηρίας του λαού όλα τα εγκλήματα στο παρελθόν έχουν συντελεστεί. Δεν χρειαζόμαστε νέες σωτηρίες.

 Και τέλος, κάντε αμέσως ένα σύστημα υγείας που προβλέπει αυτά που φορτώνετε στους αντιρρησίες. Σύστημα υγείας όχι σύστημα αστυνομίας. Και αν κάποια επαγγέλματα είναι απαιτητό το εμβόλιο (όπως είναι απαιτητό πχ το βιβλιάριο υγείας για την άσκησή τους) μπορείτε κάλλιστα να κάνετε διευθετήσεις, όχι να απειλείτε τους εργαζόμενους με απόλυση ή παύση μισθών με αναστολές. Μπορούσατε να ψηφίσετε νύχτα τις «διευθετήσεις» του χρόνου εργασίας για κατάργηση του 8ώρου και για να γεμίσουν λεφτά οι καπιταλιστές. Τώρα δεν μπορείτε να σεβαστείτε τους εργαζομένους και να διευθετήσετε τέτοια θέματα ε; Αλλά τι λέμε, πότε είδατε τους εργαζόμενους πέρα από αναλώσιμους του κεφαλαίου;

 Για όσους δεν κατάλαβαν, αυτό το σύστημα δεν παίρνει από φιλολαϊκές διορθώσεις. Ανατρέπεται μόνο. Αλλά δυστυχώς αυτό απαιτεί ταξικό αγώνα και όχι απλώς αντιρρήσεις στα εμβόλια. Ανακαλώντας στη μνήμη 58 χρόνια ταξικών αγώνων, είδα πολλούς αντιρρησίες σε επιμέρους θέματα, αλλά λίγους από αυτούς να στρατεύονται στον ταξικό αγώνα. Γι αυτό το σύστημα αναπαράγει τον τερατώδη εαυτό του συνεχώς.

 Μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω επισυναπτόμενα κείμενα. Θα καταλάβετε πολύ καλυτέρα τη λειτουργία του συστήματος στην περίοδο της πανδημίας από το να επικαλείστε διάφορες συνομωσιολογικές θεωρίες. Αυτά που γράφω δεν είναι θεωρίες, είναι αυτά που έγιναν και  γίνονται. 

 

 

 

 Δοκιμές πολέμου κατά του «εχθρού λαού».

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2020/04/blog-post_9.html

 

Ο νέος κρατισμός, οι αυταπάτες και η "ταμπακιέρα" της μετά πανδημίας εποχής

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2020/04/blog-post_16.html

 

Όλα τα νέα μέτρα: Οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει για εργασία, εκπαίδευση, εστίαση και τεστ

 

https://www.kathimerini.gr/society/561473848/ola-ta-nea-metra-oi-periorismoi-stoys-anemvoliastoys-ti-tha-ischyei-gia-ergasia-ekpaideysi-estiasi-kai-test/


 

Το Αφγανιστάν, ο πλούτος των λαών και η αιτία των πολέμων

Χαλκός, χρυσός, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, βωξίτης, άνθρακας, σίδηρο, σπάνιες γαίες, λίθιο, χρώμιο, μόλυβδος, ψευδάργυρος, πολύτιμοι λίθοι, θείο, ασβεστόλιθος, γύψος και μάρμαρο, τα ορυκτά του υπεδάφους του Αφγανιστάν, αξίας 1-3 τρισεκ. δολάρια! Παράλληλα η χώρα είναι σταυροδρόμι ενεργειακών δρόμων. 


 

 Η κλοπή αυτού του πλούτου ήταν η αιτία της κατοχής της χώρας από τους ιμπεριαλιστές επί 20 χρόνια. Τα περί δημοκρατίας, ελευθερίας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας ήταν απλώς η… μπούργκα αυτού του ανομολόγητου εγκλήματος.

 Το Αφγανιστάν είναι από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου με ετήσιο κατά κεφαλή ΑΕΠ 588 δολάρια (Ελλάδα 18.600). Πάνω από το 50% δεν έχει σίγουρο ούτε το φαγητό! Το όνειρο των ιμπεριαλιστών ήταν να πάρουν τον πλούτο αφήνοντας τον λαό στη φτώχεια, όπως κάνουν και με όλες τις υπανάπτυκτες ή υποταγμένες - εξαρτημένες χώρες των οποίων ληστεύουν τον πλούτο.

 Οι Ταλιμπαν εκφράζοντας την άρχουσα  εθνική αστικοφεουδαρχική τάξη, απαιτούν μερίδιο του πλούτου. Εδώ συγκρούονται με τους ιμπεριαλιστές, όχι στα θρησκευτικά. Αν τα βρουν, όλα μέλι – γάλα όπως παλιά! Με τον ίδιο τρόπο οι ντόπιες αστικές τάξεις (Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτος, Νιγηρία κ.ά.) διεκδικούν μερίδιο του πλούτου τους από τα ληστρικά μονοπώλια, κάτι που εκφράζεται με άκρως εθνικιστικά – θρησκευτικά κινήματα όπως η isis, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, τα υπολείμματα των ΜΠΑΑΘ κ.α.

 

Πηγές:

 Ο ορυκτός πλούτος των 3 τρισ. δολ. του Αφγανιστάν

https://www.oryktosploutos.net/2021/08/%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B1%CF%86/

 

ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΑΕΠ ΧΩΡΩΝ ΟΗΕ

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD_%CE%B1%CE%BD%CE%AC_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC_%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%BD_%CE%91%CE%95%CE%A0_(%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C)