Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Καπιταλιστική Πολωνία, το χαϊδεμένο παιδί του αντικομουνισμού





Νέο βήμα προς τον έρποντα φασισμό, έκανε η καπιταλιστική Πολωνία, σε πλήρη αντιστοιχία με την ίδια πορεία του φασισμού σε όλη την Αν. Ευρώπη από τις Βαλτικές χώρες μέχρι τη Βουλγαρία. Απαγόρευσε κάθε τι κομμουνιστικό!  Ακόμη και την  απελευθέρωσή της από τον Σοβιετικό στρατό!


 



Στο μεταξύ πριν την ψήφιση του νόμου το Πολωνικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης αποφάσισε να καταστρέψει τα μνημεία της σοβιετικής εποχής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται περίπου 500 μνημεία που είναι αφιερωμένα στους σοβιετικούς στρατιώτες που έπεσαν πολεμώντας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά σου λέει δεν έχουν έρποντα φασισμό!


 


Και τώρα που η πολωνική αστική τάξη απαγόρευσε κάθε αναφορά σε όνομα, επίθετο, γεγονός, πράξη κλπ, που περιέχει μέσα το όνομα «κομμουνισμός» και τα παράγωγά του, και επιπροσθέτως λέει και σε αναφορά σε «κάθε ολοκληρωτισμό»(!) θα γράψει μεγαλοπρεπώς στην ιστορία της: Η Πολωνία απελευθερώθηκε από τον ναζιστικό και κομμουνιστικό ζυγό το 1989!




Φυσικά, τα ολοκληρωτικά δικτατορικά αστικοτσιφλικάδικα καθεστώτα της Πολωνίας του μεσοπολέμου, που την έβαψαν με αίμα των γύρω λαών, όχι μόνο δεν θα απαγορεύεται να αναφερθούν αλλά αναφέρονται πάντα ως… πατριωτική Πολωνική Δημοκρατία της… «καημένης και δύστυχης» Πολωνίας!!!!


 


Σκεφθείτε όμως να μην υπήρχε ο… «κομμουνιστικός ζυγός». Όλοι θα ήταν στάχτη κοκάλων των φουγάρων του Άουσβιτς, της Τρεμπλίνκα και των άλλων στρατοπέδων. Αυτό πρόβλεπε το σχέδιο του Χίτλερ με τον οποίο οι αστικοτσιφλικάδες δικτάτορες της Πολωνίας, δεν δίστασαν καθόλου να συνεργαστούν για να διαμελίσουν την Τσεχοσλοβακία το 1938 (περιοχή Τέσεν), ενώ προηγούμενα αρνήθηκαν να περάσει κάθε σοβιετική βοήθεια προς την Τσεχοσλοβακία… πονηροί οι φασίστες της, απλώς δεν κατάλαβαν ότι ο άλλος φασίστας, ο Χίτλερ, ήταν πιο πονηρός από αυτούς.



Εννοείται βέβαια πως θα θεωρήσουν μεγάλο πολωνικό «ηρωισμό» την εκτέλεση 23.000 σοβιετικών αιχμαλώτων στρατιωτών και αξιωματικών (τους το κάρφωσε ο ομογάλακτός τους Πούτιν και κατάπιαν τη γλώσσα τους) από τον πόλεμο του 1920, όταν επιτέθηκαν προς ανατολάς μαζί με ολόκληρη την Αντάντ, μη εξαιρουμένης της Ελλάδας (εκστρατεία της Ουκρανίας) και απέσπασαν εδάφη από τη Σ. Ένωση (Λευκορωσία, Ουκρανία) και τη Λιθουανία, μαζί και την πρωτεύουσα της τελευταίας.



Μετά, με τη συνεργασία του Γκέμπελς, ανακάλυψαν το Κατίν για να απαλλαγούν από την ολοφάνερη ενοχή του εγκλήματος. Δεν είναι καθόλου τυχαία η συνεχής αύξηση του αριθμού του Κατίν… 4,6,16,23,30 χιλιάδες μέσα σε 73 χρόνια με στόχο να τα φτάσουν στις 100 χιλιάδες μαζεύοντας κάθε εκτελεσμένο από Γερμανούς σε ακτίνα 100-200 χιλιόμετρα και να «αποδείξουν» ότι… καλώς εκτέλεσαν τους Σοβιετικούς! Η μόνη διαφορά είναι πως το ένα έγκλημα το έκαναν χωρίς καμία αμφιβολία οι δικτάτορες της Πολωνίας ενώ το άλλο, το Κατίν, οι διάδοχοι των Πολωνών δικτατόρων, το αποδίδουν στην ΕΣΣΔ, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδείξουν, γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν έγινε και θα μένουν πάντα στις αντικομουνιστικές κατηγορίες χωρίς περιεχόμενο… ή στην απίστευτου ιστορικού κάλους «απόδειξη» ότι «αφού ο Στάλιν ήταν εγκληματίας, άρα το έκανε»!!!


 


Το μόνο που έγινε τότε, ήταν ο εξοπλισμός μιας πολωνικής στρατιάς στην ΕΣΣΔ, την οποία μέσω Ιράν έστειλε στη Δύση να πολεμήσει από εκεί και παράλληλα ο εξοπλισμός πολλών πολωνικών στρατευμάτων στους κόλπους του κόκκινου στρατού, ο οποίος με επικεφαλής τον Πολωνό, από πατέρα, στρατάρχη Ροκοσόφσκι (Konstanty Ksawerowicz Rokossowski) απελευθέρωσαν την Πολωνία.



Τα μέρη που κατέλαβαν το 1920 οι Πολωνοί, τα ονόμασαν… «Ανατολική Πολωνία»(!) και από το 1939 ωρύονται μαζί με κάθε αντικομουνιστικό σκύβαλο, ότι τα… υποδούλωσε η ΕΣΔΔ (90% πληθυσμός Λευκορώσοι, Ρώσοι, Ουκρανοί και Λιθουανοί)! Σαν να ισχυρισθεί σήμερα η Τουρκία ότι αν η Κύπρος απελευθερώσει το βόρειο κατεχόμενο κομμάτι της, σημαίνει ότι καταλαμβάνει τη… νότια Τουρκία!



Έτσι γράφουν την ιστορία οι αστοί και έτσι προωθούν κάθε μέρα και ένα βήμα τον φασισμό.



… με την ευγενική χορηγία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και όλων των ευαγών ιδρυμάτων τους βέβαια!







Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Όχι άλλη σωτηρία του ασφαλιστικού!




Για άλλη μια φορά, άλλη μία κυβέρνηση, πανηγύρισε για τη «σωτηρία» του ασφαλιστικού συστήματος και της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας!


Αν ρωτούσαμε βέβαια κάποιον ασφαλισμένο ή συνταξιούχο τη γνώμη του για την νέα σωτηρία του ασφαλιστικού, ίσως ακούγαμε το γνωστό: "όχι άλλες σωτηρίες, όχι άλλοι σωτήρες των συντάξεων και του ασφαλιστικού"!



Δεν θα είχαν καθόλου άδικο.



 



Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι στις δεκαετίες του ’50, ’60 και ’70 η «σωτηρία» του ασφαλιστικού στηρίζονταν στην αναγκαστική κατάθεση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με αρνητικά, σε σχέση με τον πληθωρισμό, επιτόκια στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα ίδια αποθεματικά δίνονταν επίσης με πολύ χαμηλά ή και αρνητικά επιτόκια στις βιομηχανίες για να αναπτυχθούν!



Η απάντηση των τοτινών «σωτήρων» ήταν αφοπλιστική: Με την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της οικονομίας, η χώρα θα γίνει πλούσια και θα έχει τότε να δίνει πλουσιοπάροχα και συντάξεις, και ασφάλιση, και περίθαλψη! Νομοθετούσαν μάλιστα και απίστευτες μελλοντικές παροχές χωρίς αιδώ, αφού όταν θα ερχόταν η ώρα να πληρωθούν δεν θα ήταν αυτοί στην κυβέρνηση.



Δεκάδες δισεκατομμύρια χάθηκαν από εκείνο το κυριολεκτικό «ριφιφί» στα αποθεματικά. Τα δάνεια μετατράπηκαν σε θαλασσοδάνεια, τα οποία χρεώθηκε και ξαναπλήρωσε ο λαός με τις γνωστές «κοινωνικοποιήσεις των προβληματικών», η ανάπτυξη της  βιομηχανίας έγινε για τους βιομήχανους, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες  που όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα πολλοί έβγαλαν τα κεφάλαια και τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό και η χώρα έμεινε ξανά φτωχή και χρεωμένη και το ασφαλιστικό στο μηδέν!



 



Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν άρχιζαν να ωριμάζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και αποδίδονταν συντάξεις. Αποθεματικά δεν υπήρχαν, ο λογαριασμός δεν έβγαινε! Το 1992, νέοι αυτόκλητες σωτήρες «έσωσαν» και πάλι το ασφαλιστικό με περικοπές δικαιωμάτων και συντάξεων. Η απάντηση στις αντιδράσεις ήταν και πάλι αφοπλιστικές: Μόνο έτσι θα σωθεί το ασφαλιστικό και μόνο έτσι θα έχετε κανονικές συντάξεις στο μέλλον.



Στο μέλλον… δηλαδή σήμερα!



Ωστόσο, δεν ησύχασαν ποτέ οι «σωτήρες». Αφού κάτω απο την  κατακραυγή, επέτρεψαν κοινά επιτόκια στα αποθεματικά, φαίνεται πως αυτό δεν τους άρεσε καθόλου. Έτσι ανάγκασαν και πάλι τα Ταμεία ή να αγοράζουν ομόλογα και μετοχές κατά τον κανονισμό τους ή να τα καταθέτουν όλα σε κοινό λογαριασμό των ΝΠΔΔ στην Τράπεζα Ελλάδος χωρίς επιτόκιο και με δικαίωμα να τα επενδύει όπως θέλει αυτή! Μέσα στον εξαναγκασμό ήταν και η αγορά «δομημένων ομολόγων» ή απλώς ομόλογα- φούσκα τα οποία καταλήστευαν τα αποθεματικά.



Ωστόσο οι σωτήρες έβαλαν το τυρί της φάκα  και είχαν μία ακόμη αφοπλιστική απάντηση:  Τα αναγκαστικώς διατιθέμενα και κατατιθέμενα αποθεματικά θα αυγατίζουν συνέχεια από την αύξηση της αξίας των μετοχών και των ομολόγων! Έτσι όλα τα Ταμεία κι οι ασφαλισμένοι θα κερδίσουν και θα διασφαλίσουν τις συντάξεις τους!



Άλλο όμως το τυρί και άλλο η φάκα.


 



Μετά ήρθε η κατάρρευση του χρηματιστηρίου και των μετοχών. Ακολούθησε η κρίση και η κατάρρευση των ομολόγων. Σε συνέχει ό,τι απέμεινε ήρθε το PSI και με το νόμο τα ταμεία ξαναγύρισαν στο μηδέν.



Στο μεταξύ πολλοί επίδοξοι σωτήρες είχαν ξεπροβάλει με φαεινές ιδέες ότι «πρέπει να σώσουν» το ασφαλιστικό ξανά και ξανά γιατί τα ταμεία δεν είχαν λεφτά και αυτοί μπορούν να τα σώζουν, ενώ οι κυβερνήσεις θα τα ληστεύουν!



Αποτέλεσμα όλων αυτών των διαδικασιών ήταν η καρατόμηση συντάξεων κύριων και επικουρικών μαζί με την καρατόμηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (είμαστε οι πρώτοι σε ποσοστά ιδιωτικής συμμετοχής στην περίθαλψη και στα φάρμακα στην ΕΕ).


 


Με όχημα την κρίση, οι «σωτήρες» των πρώτων μνημονίων, περιέκοψαν 11 φορές τις συντάξεις και οι νέοι σωτήρες της σημερινής κυβέρνησης εκτέλεσαν την 12η και ετοιμάζουν την 13η και 14η!



Πάλι ως απάντηση στους χειμαζόμενους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους το επιχείρημα είναι το ίδιο: Μόνο έτσι σώζεται το ασφαλιστικό! Αν θέλετε συντάξεις, πρέπει να τις περικόψουμε τόσο όσο είναι δυνατόν να αναδιανέμουμε τις νέες εισφορές στις παλιές συντάξεις!  



Και ονόμασαν το «μηδενικό έλλειμμα»  «κόφτη»!



Περίπου δηλαδή πρέπει οι συνταξιούχοι να αισθάνονται «σωσμένοι» και ένοχοι μπροστά στους «σωτήρες των συνάξεων» και απέναντι στις νέες γενεές που τους παίρνουν για σύνταξη τις εισφορές τους!  Ούτε κουβέντα για τη διαχρονική ληστεία των εισφορών και αποθεματικών που υποτίθεται θα έπρεπε να διαφυλαχθούν για τις συντάξεις των δικαιούχων, σημερινών συνταξιούχων!



Γι αυτό η μόνη απαίτηση και ελπίδα των συνταξιούχων και ασφαλισμένων δεν μπορεί παρά να είναι να καταφέρουν να σωθούν από τους σωτήρες! Αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Σ.Β.


Αναδημοσίευση από το eea.gr