Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ξέρουν ότι η φορολογία είναι άδικη και την επαναλαμβάνουν!



Επί χρόνια βλέπουμε τους αστούς πολιτικούς και τα κράτη να κοροϊδεύουν τον φορολογούμενο λαό, χύνοντας υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα για την «υψηλή και άδικη φορολογία» σε βάρος του και για τις μεγάλες φοροαποφυγές και φοροδιαφυγές του μεγάλου κεφαλαίου!

Αφού λοιπόν διαπιστώνουν και καταγγέλλουν το άδικο φορολογικό σύστημα και την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου (των «εχόντων» όπως το λένε αθωωτικά)  αναγγέλλουν ότι… «τώρα θα το αλλάξουν» για να πληρώσουν και οι διαφεύγοντες!


 


Μετά, επαναλαμβάνουν το ίδιο ακριβώς, μέχρι να έρθουν οι επόμενοι αστοί πολιτικοί («αριστεροί» ή δεξιοί) που θα παίξουν και αυτοί το ίδιο έργο.

Αφορμή για το σχόλιο έδωσε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, με το οποίο υιοθέτησε (και αυτό για άλλη μια φορά) την αντίληψη ότι το μεγάλο κεφάλαιο φοροδιαφεύγει(!!!) και δήθεν τώρα θα πατάξει τη φοροδιαφυγή του!

 

Εκεί οι ευρωβουλευτές διαπιστώνουν στα σοβαρά ότι: «Οι μεγάλες εταιρείες φτάνουν να μην πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους επί των κερδών τους, ενώ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και απλοί πολίτες πληρώνουν όλους τους φόρους που τους αναλογούν»!

 

Το ίδιο μας είπε και ο κ. Αλεξιάδης με τις λίστες χιλιάδων εξαγωγέων κεφαλαίου, στα χέρια του, που τους καλεί να δηλώσουν… εθελοντικά την φοροδιαφυγή γιατί αλλιώς… θα…  θα κάνει ό,τι έλεγαν οι άλλοι ότι θα κάνουν!

 

Σιγά μη και το κάνει!!!

 

Τώρα, αν θέλετε να δείτε τι επιφυλάσσει με την πρακτική και όχι με τα λόγια, η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και πως στην πράξη άλλα λέει και άλλα κάνει, δείτε τι προτείνει στην Βουλή να ψηφίσει για τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου μέσω του προϋπολογισμού 2016: τα νομικά πρόσωπα να καταβάλουν το 6,6% του συνόλου των φόρων!!! Καλά, μας έπεισε ότι… δεν κάνει ότι έκαναν πάντα οι άλλοι!

 

Και μετά ακούς τον Μίχαλο και τον γνωστό Μπάμπη του ΣΚΑΪ να ωρύονται ότι οι φόροι εξοντώνουν το κεφάλαιο, γι αυτό δεν επενδύει!!!

 

Α, να μη ξεχάσω ότι οι «λίστες» όλες μαζί δείχνουν εξαγωγή κεφαλαίων και καταθέσεων στο εξωτερικό κάπου 300 δισεκ. ευρώ! Αυτές βρίσκονται στα συρτάρια του υπ. Οικονομικών. Πάλι θα κλάψουν, πάλι θα καταγγείλουν, πάλι τα ίδια θα κάνουν και ας λένε το αντίθετο.

 

 

 

 

 

 

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο σε όλα τα κράτη και σε όλη την ΕΕ. «Θέατρο» είναι πώς να μη το παίξουν καλά;




 


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ




Με αφορμή εκπομπή στο ΣΤΑΡ (20/11/2015, 11:15)


Ο κ. Α. Ανδριανόπουλος επιτίθεται σε όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου, ως εξ ορισμού υποχθόνιους εχθρούς της Δύσης(*) και του «δυτικού πολιτισμού»!



Χρησιμοποιεί την ίδια προπαγανδιστική λογική για τους μουσουλμάνους που χρησιμοποιούσε το 1975 για τους κομμουνιστές. Εντελώς αναξιόπιστος αφού ο άνθρωπος είναι μέρος των μηχανισμών της διεθνούς κοσμοπολίτικης ελίτ του κεφαλαίου και των αμερικανικών οργανισμών διαμόρφωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης και ποτέ δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό. Μη τσιμπιάς…



Θεωρεί ως αιτία όλων των συμβάντων το Κοράνι!!! Λες και το Κοράνι υπάρχει μόνο για τους τζιχαντιστές για τους οποίους το επικαλείται σαν όλοι οι μουσουλμάνοι να είναι τζιχαντιστές! Μετά αντιφάσκει και αυτογελοιοποιείται αφού μόνος ανακαλύπτει μουσουλμάνους που έχουν το Κοράνι αλλά δεν το ερμηνεύουν σαν τους τζιχαντιστές και σαλαφιστές αλλά ειρηνικά η, ακόμη χειρότερα, κατά των τζιχαντιστών!!! Μπερδεύει τα μπούτια του με τις γελοιότητες που λέει.



Μας λέει ότι από το Κοράνι υπάρχει «εντολή να κατακτήσουν τη Δύση»!!! Μετά μας λέει ότι αυτούς τους μουσουλμάνους μπορούν να τους σταματήσουν… άλλοι μουσουλμάνοι(!) που μαζί με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς Ρώσους θα τους πολεμήσουν (και θα θυσιαστούν φυσικά σε αυτόν το σκοπό) προκειμένου να μην… υλοποιηθεί η ρήση του Κορανίου… Τρικυμία εν κρανίω!!! Τελικά τι λέει το Κοράνι και ποιοι είναι οι πραγματικοί μουσουλμάνοι δεν μας είπε.



Δεν μας είπε ακόμη, ποια ρήση του Ευαγγελίου υλοποιούσαν οι Χριστιανοί ιμπεριαλιστές όταν για 50-100 χρόνια ή και περισσότερα είχαν υπόδουλες χώρες με πλειοψηφία μουσουλμάνους όπως Ινδονησία, Ινδουστάν, (Μπαγκλαντές, Πακιστάν), Αφγανιστάν (εν μέρει) Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Αίγυπτος, Σουδάν, Νιγηρία, Σενεγάλη, Σομαλία, Λιβύη, Αλγερία, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Μαρόκο, Συρία, Ιράκ;



Μπορεί να μας πει πόσα εκατομμύρια είναι τα θύματα της αποικιοκρατίας όλων αυτών των χρόνων; Μπορεί να μας πει ποιο κορανο-ευαγγέλιο εφάρμοζε το ΝΑΤΟ πρόσφατα και γιατί υποδούλωσε εκ νέου, λαούς στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και τώρα ήθελε και τη Συρία, για να μη πω τι θέλουν για Ιράν;



Τι να μας πει ο Ανδριανόπουλος για τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων και της κατοχής, για την κλοπή των πολιτιστικών θησαυρών (συναγωνιζόμενοι τους τζιχαντιστές που τα καταστρέφουν) και για την διάλυση κρατικών και κοινωνικών δομών;  Έργα  θεάρεστα του δυτικού πολιτισμού είναι; Αυτό δεν κατηγορεί ότι θέλουν να κάνουν οι  μουσουλμάνοι τη Δύση; Αυτή «προλαβαίνει» να τα κάνει δηλαδή και πρέπει να τη χειροκροτήσουμε;;;



Δεν γίνεται να λες ότι οι άλλοι εφορμούν στη Δύση σου και αμάν κινδυνεύει ο κόσμος κι εσύ να έχεις κάνει 100 φορές μεγαλύτερα εγκλήματα και να τα θεωρείς επέκταση «του πολιτισμού της Δύσης και των… δυτικών αξιών»!!!



Όποιος θέλει να πει την αλήθεια τη λέει από όλες τις πλευρές όχι με υπερτονισμό της μιας.



Μέσα στις αλήθειες, είναι πως όλα έχουν ως «πρώτο κινούν» την προώθηση ή υπεράσπιση συγκεκριμένων συμφερόντων τάξεων, ομάδων, κρατών κλπ, τα οποία ενεργοποιούν ομάδες ανθρώπων στην υπηρεσία τους, όπως τον Ανδριανόπουλο και αυτοί κάνουν και ειδικές φιλοσοφίες και μετατρέπουν τη θρησκευτική, εθνική, ιδεολογική πίστη σε φορέα επιθέσεων, πολέμων, δολοφονιών, προσηλυτισμών και κυρίως ηθικής δικαιολογίας και απενοχοποίηση για κάθε έγκλημα. Γι αυτό οι δυτικοί ιμπεριαλιστές όταν σκοτώνουν χιλιάδες μουσουλμάνους κοιμούνται ήσυχοι. Γιατί «έτσι πρέπει»! Ακριβώς δηλαδή αυτό που λένε και οι τζιχαντιστές!



Φυσικά τα πληρώνουν όλα οι αθώοι. Εκατομμύρια οι νεκροί. Οι χιλιάδες από χέρι ισλαμιστών, τα εκατομμύρια από χέρι χριστιανών. Όχι πως οι φανατικοί ισλαμιστές θα πήγαιναν πίσω, αν μπορούσαν να σκοτώσουν εκατομμύρια.



Από όλους τους πολέμους δικαιολογώ  μόνο τους ταξικούς και εθνικο-απελευθερωτικούς πολέμους για την απελευθέρωση λαών ή εκμεταλλευόμενων τάξεων και στρωμάτων. Ε, δεν θα βγάλουμε και τον Σπάρτακο ή τον Ζάϊτσεφ δολοφόνους.





ΥΓ-1 Να θυμηθούμε ακόμη ότι, όταν ο ιμπεριαλισμός του ΝΑΤΟ επιτίθονταν με χιλιάδες νεκρούς και με απεμπλουτισμένο ουράνιο (ηθικότατο έργο!!!) στην Γιουγκοσλαβία και τον λαό της, είχε στα όπα - όπα τους μουσουλμάνους της Βοσνίας και του Κοσσόβου και τους δώρισε και κράτος- προτεκτοράτο!



ΥΓ-2 Το ίδιο και όταν  δημιουργούσαν, χρηματοδοτούσαν και εκπαίδευαν κάθε είδους δολοφονική συμμορία τύπου, Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Τζιχαντ, Ταλιμπάν ή Αλ Κάϊντα σε Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Αίγυπτο, Τσετσενία κλπ. Προφανώς εκεί δεν έπαιζε ρόλο το Κοράνι! Έπειτα, άντε να πειστούμε ότι δεν καθορίζουν τα πάντα τα ταξικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τα καθορίζουν οι ιδεολογίες και τα Ευαγγέλια και τα Κοράνια! Αυτά είναι παράγωγα εργαλεία στήριξης και ηθικοποίησης των στενών ταξικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και όχι παραγωγοί.



ΥΓ-3 Η ισλαμική τρομοκρατία είναι κατά πρώτο λόγο παράγωγο των συμφερόντων της εθνικής αστικής τάξης των ισλαμικών χωρών για την υπεράσπιση δικών τους συμφερόντων. Πολύ συχνά έρχονται σε σύμπλευση με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα κατά το πρότυπο Σ. Αραβίας – Δύσης (ιμπεριαλιστών), όταν κυρίως θέλουν να κτυπήσουν λαϊκά κινήματα ή αραβικά κοσμικά καθεστώτα εθνικών αστικών τάξεων που δεν υποτάσσονται (Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ιράν κ.α.) Μετά μπορούν κάλλιστα να αλληλοσφαγούν όπως με την Αλ Κάϊντα και τους Τζιχαντιστές γιατί οι ιμπεριαλιστές θέλουν να αρπάξουν από τις τοπικές εθνικές αστικές τάξεις τζάμπα τα πετρέλαια όπως σε Ιράκ, Λιβυη κ.α.





(*) Με την έννοια «Δύση» εννοούμε για λόγους κατανόησης, όλο το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης.



Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Δογματικό μου φαίνεται! Ας το κάνουμε!!!



 Άκουσα ότι: «Εσείς οι κομμουνιστές όλο για τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο μιλάτε. Αμάν πια αυτός ο δογματισμός σας»!

Δογματισμός!!!!

Διάβασα ότι:

«Κέρδη 10,8 δισ. ευρώ αναμένει μέχρι το τέλος του 2015 το πολυεθνικό μονοπώλιο Allianz!

Αύξηση 3,5% σημείωσαν το εννεάμηνο του 2015 τα συνολικά έσοδα του Ομίλου Allianz, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 95,5 δισ. ευρώ (έναντι 92,2 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014).

Τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν σταθερά στα 8,15 δισ. ευρώ (έναντι 8,14 το αντίστοιχο διάστημα του 2014).

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν 3,9% αγγίζοντας τα 5,2 δισ. ευρώ (έναντι 5,00 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014).

Παρά το ασταθές περιβάλλον η απόδοση της Allianz ήταν σταθερή, δήλωσε ο ο Dieter Wemmer, CFO της Allianz, τονίζοντας πως η εταιρία αναμένει, στο τέλος του 2015 τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφωθούν στο ανώτατο όριο των στόχων της (10 δισ. ευρώ - 10,8 δισ. ευρώ)».

Πως το είπαμε; ότι στον καπιταλισμό από τη μια συσσωρεύεται ο πλούτος του κεφαλαίου και από την άλλη η φτώχεια των λαών και μόνη λύση είναι η κοινωνικοποίηση της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής που κατέχει το κεφάλαιο;

Δογματικό μου φαίνεται! Ας το κάνουμε!!!

"Σα να μην έζησα ποτέ / Dunhill και Ronson και Cartier
δε βρίσκω θέση να χωρέσω / Mobil Jaguar και Esso..."