Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο χυδαίος αντικομμουνισμός στο «Κόκκινο 105,5»




 
Στις 11:30π.μ. (24/10/2015) ακούω μεταξύ άλλων από «ειδικό αναλυτή» περί των ραδιοτηλεοπτικών και των διαπλεκομένων συμφερόντων των καναλιών και το τι θέση πήρε κάθε κόμμα. Ξαφικά άρχισε να μετατρέπει το φασιστικής έμπνευσης αξίωμα «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» σε ακόμη πιο ακραίο αξίωμα «όποιος δεν ψηφίζει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αυτό για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο,  είναι η «αριστερά της δεξιάς»!!!



Προφανώς δεν κοίταζε στον καθρέφτη εκείνη τη στιγμή, για να δει ποιος είναι ποιος και εφόρμησε κατά του ΚΚΕ γιατί δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο, καταλήγοντας πως «η δήθεν πιο συνεπής αριστερά», το ΚΚΕ δλδ, γίνεται… η αριστερά της δεξιάς η οποία είναι υπέρ των ιδιωτικών καναλιών και των καναλαρχών.



Το ότι δεν είπε ότι το ΚΚΕ είναι και αριστερά της ΧΑ, αφού και αυτή δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο, για δικούς της λόγους, είναι θαύμα. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να πει αλλά δεν του έβγαινε αφού πολλάκις στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε νομοσχέδια μαζί με τη ΧΑ, χώρια που δεν θα έπιανε ο σοβαροφανείς αντικομουνισμός του!



Μας θυμίζει ο κύριος αναλυτής τα πολύ παλιά και πολύ πρόσφατα επιχειρήματα των οπορτουνιστών με πατέντα όταν πχ κατηγορούσαν το  ΚΚΕ ότι αφού είναι κατά τους «εκδημοκρατισμού της χούντας» με τον Μαρκεζίνη τότε είναι εξ ορισμού υπέρ της σκληρής δικτατορίας του Παπαδόπουλου!!! Ευτυχώς τους ξέχε@@ε όλους αυτούς το πολυτεχνείο. Ομοίως θυμίζει πρόσφατα επιχειρήματα ότι αφού το ΚΚΕ δεν ψηφίζει την κυβέρνηση της αριστεράς άρα είναι κατά της αριστεράς όπως και η δεξιά(!), αφού δεν είναι υπέρ της καπιταλιστικής δραχμής άρα είναι υπέρ της ΕΕ και του Ευρώ, αφού δεν ψηφίζει το μνημόνιο-3 άρα είναι υπέρ του grexit του Σόιμπλε και άλλες τέτοιες κατασκευασμένες αντικομουνιστικές γελοιότητες.



Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το νομοσχέδιο αυτό που κάνει, είναι το ξαναμοίρασα της πίτας μεταξύ καπιταλιστών στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και είχε την απαίτηση το ΚΚΕ να το υπερψηφίσει! Ούτε που διανοήθηκε να εφαρμόσει τη θέση για κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα ενημέρωσης, με απονομή μόνο σε δημόσιους, πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς. Αλλά αυτό θέλει και πολιτική ρήξης με το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί με ευλάβεια.



ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΘΕΣΗ!!!





Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση «Το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που θα έπρεπε να προάγουν τα ΜΜΕ μπορούν να διασφαλιστούν μόνο όταν οι συχνότητες, τα κανάλια, τα συστήματα τηλεπικοινωνίας γίνουν πραγματικά κοινωνική ιδιοκτησία, που θα λειτουργούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό-λαϊκό έλεγχο, στο πλαίσιο ριζικών ανατροπών στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας».



 Σκίτσο για την ανεστραμένη αλήθεια απο τα κανάλια 










ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ





Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις γνωστές διαδικασίες fast track, κατέθεσε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, το πολυδιαφημιζόμενο νομοσχέδιο της για τις τηλεοπτικές άδειες, προσπαθώντας ταυτόχρονα ν’ αποσπάσει την προσοχή του λαού από τη βάρβαρη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, που είναι σε εξέλιξη. Πριν λίγες ημέρες ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιέχει μόλις το 30% των προαπαιτούμενων, νέα πολυνομοσχέδια είναι στα σκαριά με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ενώ προετοιμάζεται και η ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση.



Κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΟ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εντός και εκτός Ελλάδας, διεθνώς, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ και η συνδιαλλαγή με τους σταθμούς για ευνοϊκότερη στάση απέναντι στην κυβέρνηση, αφού το μόνο που κάνει το νομοσχέδιο είναι να παραχωρήσει τις άδειες μέσα από τη διαδικασία διαγωνισμού και δημοπράτησης.



Παράλληλα, επιδιώκεται η συγκέντρωση της αγοράς σε ακόμη λιγότερα χέρια, ιδιαίτερα με τις προϋποθέσεις λειτουργίας που τίθενται για τους περιφερειακούς και δημοτικούς σταθμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων.



Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τερματίζει, όπως ισχυρίζεται, το καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής, με ευθύνη βέβαια και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά το αναπαράγει και το ενισχύει, αφού η ιδιοκτησία των ΜΜΕ παραμένει στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που τα αξιοποιούν για την προώθηση των συμφερόντων τους και την αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας. Τον ίδιο χαρακτήρα έχει άλλωστε και η κρατική τηλεόραση στον καπιταλισμό.



Γι’ αυτό και αποτελεί μεγάλη κοροϊδία ότι με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται η «πολυφωνία» και η «αντικειμενική» ενημέρωση. Οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων στην πραγματικότητα θα προβάλλουν και θα αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, τις ανάγκες του κεφαλαίου και της εξουσίας του, που είναι ασυμβίβαστα με την προβολή των αναγκών, των δικαιωμάτων, των αγώνων των εργαζομένων, του λαού μας.






Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται να ρυθμιστεί το καθεστώς των ΜΜΕ, να θεσπιστούν διαφανείς κανόνες λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και να μπει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας «σκοντάφτουν» πρώτα απ’ όλα στο ίδιο το νομοσχέδιο, όπου όλα τα κρίσιμα ζητήματα (αριθμός αδειών, τιμή εκκίνησης δημοπράτησης, μετοχικό κεφάλαιο περιφερειακών καναλιών κλπ) θα ρυθμιστούν, μετά την ψήφισή του, με υπουργικές αποφάσεις, παραπέμποντας σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και παζάρια. Ακόμη και στο ζήτημα της ονομαστικοποίησης των μετοχών, θεσπίζονται εξαιρέσεις για τις ξένες εταιρείες και τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο, που ακυρώνουν την όποια υποχρέωση ονομαστικοποίησης.



Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που θα απασχολούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται ούτε οργανόγραμμα, πόσοι και σε ποια τμήματα θα απασχολούνται, ούτε δέσμευση ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των αντίστοιχων ενώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαιώνιση του καθεστώτος εργασιακής ζούγκλας.



Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και θα αντιπαλέψει τις αρνητικές επιπτώσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην ενημέρωση του λαού. Το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, που θα έπρεπε να προάγουν τα ΜΜΕ μπορούν να διασφαλιστούν μόνο όταν οι συχνότητες, τα κανάλια, τα συστήματα τηλεπικοινωνίας γίνουν πραγματικά κοινωνική ιδιοκτησία, που θα λειτουργούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό-λαϊκό έλεγχο, στο πλαίσιο ριζικών ανατροπών στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.




Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ο ΦΡΑΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!





«Δεν αντέχω άλλο», μου λέει. «Όλοι είναι λαμόγια, παίρνουν την ψήφο μας και μετά μας τρέχουν και μας κοροϊδεύουν. Δεν αντέχω να πληρώνω, να με εκμεταλλεύονται και να με κοροϊδεύουν από πάνω.




Τέρμα, θα ψηφίσω ΚΚΕ, αλλά όχι έτσι, με έναν Γραμματέα γατώνι. Θα κάνει αυτά που λέει. Θα πάει στη βουλή, θα τους καθίσει κάτω, θα καταργήσει τα μνημόνια, θα βάλει με ένα νόμο όλα όσα λέει και ακόμη περισσότερα...




Έχω κουραστεί καταλαβαίνεις;






Θέλω να πάρω τη φραπεδιά μου, να αράξω στο μπαλκόνι και να βλέπω θάλασσα ή στον καναπέ μου και να βλέπω στο κανάλι της βουλής τον ΓΓ του ΚΚΕ να τους τουμπάρει όλους, να ψηφίζει σοσιαλισμούς, δικαιοσύνες και άλλα τέτοια, να ψηφίζει και κομμουνισμούς άμα λάχει να ‘ούμε, γιατί όχι… ο κομμουνισμός δεν λέει «στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του»… ε, αυτό είναι σύστημα και που να σου λέω πόσες ανάγκες έχω…. αρχίζοντας από τον καφέ που δεν έχω να πληρώσω μέχρι τις Μπαχάμες με ιδιωτικό τζετ…» 






Μερικές φορές μένεις άγαλμα με την ανεστραμμένη αντανάκλαση της πραγματικότητας στα κεφάλια των ανθρώπων, την οποία πέτυχαν τα μέσα ενημέρωσης του κεφαλαίου και η Παιδεία του συστήματος. Ένας αχταρμάς υποταγμένων συνειδήσεων που όλα τα ονειρεύονται προσκυνώντας τη λογική του συστήματος. Ποτέ δεν κατάλαβαν ότι κανένας ΓΓ του ΚΚΕ δεν μπορεί να τους σώσει αν οι ίδιοι δεν σώσουν τον εαυτό τους. Ποτέ δεν άκουσαν την προτροπή του ΚΚΕ  «να οργανωθεί ο λαός και η εργατική τάξη για να διεκδικήσουν τα δίκαια και την εξουσία τους». Νομίζουν ότι μπορούν με τον φραπέ  και τον καναπέ να φέρουν τον… «αραχτό» κομμουνισμό!



Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η TTIP και μερικές σκληρές αλήθειες.




Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), οι 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει ναανησυχούν οι Ευρωπαίοι πολίτες και η αλήθεια που κρύβεται πίσω της.


“Η TTIP δεν αποτελεί μια παραδοσιακή εμπορική συμφωνία με κύριο στόχο τη μείωση των δασμών στις εισαγωγές μεταξύ εμπορικών εταίρων, καθότι οι δασμοί ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ είναι ήδη στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές πάντως, δηλώνουν ανοιχτά πως ο κύριος στόχος της TTIP είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν «εμπόδιο» στην ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και κερδοφορίας  πολυεθνικών επιχειρήσεων στις δύο μεριές του Ατλαντικού.

Στην πραγματικότητα, τα «εμπόδια» αυτά είναι τα κοινωνικά κεκτημένα και οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά δικαιώματα, οι κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα (που συμπεριλαμβάνουν τους περιορισμούς σχετικά με τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα), οι κανονισμοί για τη χρήση χημικών τοξικών ουσιών, οι νόμοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, ακόμη και κάποιες από τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες που είχαν στόχο να αποφευχθεί μια επανάληψη της οικονομικής κρίσης του 2008”.

Αν δεν κάνω λάθος, από τη δεκαετία του ’90 έχουν ξεκινήσει αυτές οι διαδικασίες πλήρους κατάργησης των εθνικών πολιτικών εξουσιών από τις εθνικές και διεθνείς ταξικές εξουσίες του πολυεθνικού κεφαλαίου πίσω από τον παραπλανητικό τίτλο «προστασία των επενδύσεων»! Από τότε όλα τα θέματα τέθηκαν επί τάπητος. Εγώ τουλάχιστον από τότε είχα γνώση των πρώτων πληροφοριών για  το περιεχόμενο που ακούμε τώρα.






Τώρα οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος χύνουν δάκρυα που οι πραγματικοί εξουσιαστές της οικονομίας, αποφασίζουν να τους καταπατήσουν και να τους επιβάλουν να νομιμοποιήσουν εν ψυχρώ τα εντελώς απάνθρωπα συμφέροντά τους σε γενικό πολιτικό επίπεδο.

Είναι η δικτατορία της ταξικής εξουσίας και ό,τι και να λέμε επιβάλει τις θελήσεις της. Μόνη σωτηρία είναι η εξέγερση των λαών, όχι απλώς οι φωνές των κοινοβουλίων.

Τους κομμουνιστές πολλοί μίσησαν, αλλά όταν λένε την αλήθεια όλοι κάνουν πως δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Αυτά που γίνονται έχουν καταγραφεί και ειπωθεί από δεκαετίες αλλά αντί σκέψης, όλοι πουλούσαν δημοκρατία της ΕΕ και άλλα τέτοια φούμαρα. Τώρα ας σκεφτούν.

Πολλά από αυτά που γίνονται σήμερα σε επενδυτικό, εργασιακό, δημοκρατικό, Δικαιικό, γεωπολιτικό επίπεδο τα είχαμε γνωρίσει σε θεωρητικό επίπεδο από τη δεκαετία του ’70 αλλά τότε τα έλεγαν «κομμουνιστική προπαγάνδα». Και αυτά που σήμερα ακούμε (ανακοινώσεις του ΚΚΕ από τη δεκαετία ακόμη του ’90, δηλώσεις Α. Παπαρρήγα κ.α.) για επερχόμενη παγκόσμια αναταραχή ένοπλη και οικονομική με κύριο στόχο τον μηδενισμό των δικαιωμάτων των λαών και της αξίας της εργατικής δύναμης των εργαζομένων, παράλληλα των ενοχλητικών ανταγωνιστικών μικρομεσαίων κεφαλαίων, πίσω από τους πολέμους, τους φασισμούς, τις μεταναστεύσεις και τις κρίσεις, πάλι κάνουν ότι δεν τα ακούν.

Ζούμε ακόμη στον κόσμο των αυταπατών, όπως ζούσαν οι πολίτες της Ευρώπη στη δεκαετία του ’30 που δεν ερμήνευαν διαλεκτικά την κατάληξη της κρίσης του ’29, μη πιστεύοντας ότι θα ξαναγίνει πόλεμος και θα τους αγγίξει. Μεγάλες αυταπάτες πλήρους καταστροφής και θανάτου.

 


Όσο για τη συμφωνία ΤΤΙΡ τι άλλο είναι από μια συμφωνία αμερικανικού και ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος όλων των λαών του κόσμου; Με ελαφρά υπεροχή και πρώτο λόγο στο αμερικάνικο κεφάλαιο οι ευρωπαίοι μεγαλοκεφαλαιουχοι εξασφάλισαν γερό μερίδιο κερδών σε βάρος των λαών. Κάτι σαν το ξαναμοίρασα των πετρελαίων της Μ. Ανατολής που έδωσαν τα μερίδια της Λιβύης τζάμπα στις εταιρείες της ΕΕ, σε αντάλλαγμα της αμερικανικής κυριαρχίας στην περιοχή και νομιμοποίησης των πολεμικών επιθέσεων. Τους δίνουν και μέρος της Συρίας αλλά δεν τους βγαίνει γιατί υπάρχουν και άλλοι ιμπεριαλιστές που τη θέλουν.  Ξαναμοίρασμα του κόσμου και εμείς ψάχνουμε τα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου που το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όπως ο Χίτλερ έγραφε τις συμφωνίες ειρήνης τύπου Μονάχου.

Αυτά δυστυχώς.

Αν οι λαοί δεν εξεγερθούν έρχονται πολύ χειρότερα, όποιες αυταπάτες και αν καλλιεργούνται μέχρι να έρθουν.